HOROR: Pronađena ranije nepoznata životinja sa 486 nogu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 15:05

HOROR: Pronađena ranije nepoznata životinja sa 486 nogu!

 Životinja ima 486 nogu i zubastu glavu u stilu predatora.

Ranije nepoznata vrsta otkrivena je kako vreba u parkovima u okruzima Los Anđeles i Oranž.

Ima zelenkastu boju i provlači se kroz tlo elegantno kao igla za vezenje.

Ako se odmaknite od mikroskopa i losanđeleska mnogonoga vrsta (Illacme socal) postaje mnogo manje zastrašujuća.

S obzirom da je širok kao olovka i dugačak kao igla za šivenje, lako je shvatiti kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovaj sićušni beskičmenjak u obliku konca ostao neprimećen do sada.

Objavljivanjem dokumenta u kome je krajem prošlog meseca zvanično predstavljeno ovo stvorenje, losanđeleska stonoga se pridružila oko 12.000 drugih vrsta stonoga širom sveta.

Ovo otkriće je mali podsetnik na ogromno carstvo malih životinja u osnovi svetskih ekosistema, univerzum minijaturnih stvorenja koje su u opasnosti da budu izgubljene pre nego što ocenimo suštinsku ulogu koju imaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.