JEZIVO! Morski pas uskočio ribolovcima u čamac, imali su neopisivu sreću, jedna stvar ih je spasila?! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2023, 21:49

JEZIVO! Morski pas uskočio ribolovcima u čamac, imali su neopisivu sreću, jedna stvar ih je spasila?! (VIDEO)

Noćna mora na pecanju!

Poslednjih dana, česta tema u medijima i na društvenim mrežama su ajkule, savršeni morski predatori, mašine za ubijanje koje su opstale još od praistorije, prema kojima je čovek od davnina imao određeno strahopoštovanje.

Ovih dana često slušamo o pojavi morskih nemani u blizini plićaka gde se ljudi kupaju, o napadima na ljude i neverovatnim susretima kao iz čuvenog Spilbergovog filma "Jaw".

Jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ruski državljanin nedavno je stradao u egipatskom letovalištu Hurgada, kada ga je tigar ajkula doslovce raskomadala, a deo tela pojela. Da stvar bude još užasnija, celu scenu je neko snimao iz obližnjeg objekta, dok je nesrećni mladić dozivao pomoć. Nažalost, nije mu bilo spasa.

Pojavio se potom još jedan snimak. Naime, dvojica ribolovaca su se otisnula na pučinu svojim čamcem (ne znamo koja zemlja je u pitanju i koje more ili okean), kako bi pecali. U jednom momentu im u čamac ni manje ni više uskače morski pas, čini se, na prvi pogled, manji primerak velike bele ajkule (oprostite ako grešimo). 

Ribolovci su imali neopisivu sreću, jer je morska neman uskočila na prednji deo čamca koji je fizički odvojen prozorom kabine od dela u kojem su oni stajali. Životinja se nakratko bacakala, pa se umirila i tu se snimak završava.

Kakva je dalja sudbina ajkule, ne znamo, samo se nadamo da su ribolovci ostali nepovređeni posle ovakvog neprijatnog susreta, a nadamo se i da je ajkula uspela da se vrati nepovređena u svoje prirodno stanište.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.