JEZIVO! MUŠKARCU PRESUDIO KUĆNI LJUBIMAC! Pas nagazio na lovačku pušku i greškom usmrtio vlasnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2023, 09:12

JEZIVO! MUŠKARCU PRESUDIO KUĆNI LJUBIMAC! Pas nagazio na lovačku pušku i greškom usmrtio vlasnika

Čoveka iz Kanzasa koji je bio u lovu slučajno je ubio pas nakon što je ljubimac njegovog prijatelja nagazio na pušku u zadnjem delu kamioneta, saopštila je kancelarija šerifa okruga Samner.

Stanovnik Vičite Džozef Ostin Smit (30) umro je na licu mesta u subotu 21. januara, nekoliko minuta nakon što su hitne službe stigle i pokušale sa reanimacijom i drugim spasilačkim merama na njemu, navodi se u saopštenju za štampu iz kancelarije šerifa okruga Samner do kojeg je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << došao Insajder.

Smit je ušao na mesto suvozača u kamionetu gde su se nalazili lovačka oprema, napunjena puška i pas pozadi, saopštila je šerifova kancelarija. Tada je pas, koji je pripadao vlasniku kamioneta, "nagazio pušku zbog čega je oružje opalilo", navodi se u saopštenju.

Pucnjava se dogodila severno od grada Geda Springs. Vozač je ostao nepovređen, navodi NBC.

Ovo nije prvi put da je pas slučajno aktivirao vatreno oružje i ubio ili ranio čoveka u vozilu.

Analiza Vašington posta iz 2015. godine o 10 pucnjava u koje su bili umešani psi između 2004. i 2015. godine pokazala je da se polovina incidenata dogodila tokom nesreće u lovu, a 40% u vozilu.

U Rusiji se slična nesreća dogodila kada su muškarac i njegov pas bili u lovu 2018. Nakon što je pas pušten da izađe iz zadnjeg dela kamioneta, šapa psa zakačila se za okidač puške koja je bila usmerena u stomak vlasnika.

Godine 2019, ženu iz Oklahome je njen labrador retriver upucao u butinu dok se vozila u svom kamionetu.

A u novembru je jedan Turčin ubijen dok je svog psa stavljao u auto, jer je pseća šapa aktivirala sačmaricu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.