JEZIVI SNIMCI UŽASA U NEMAČKOJ: Dečak hteo da počini masakr, povređeno četvoro učenika (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 15:47

JEZIVI SNIMCI UŽASA U NEMAČKOJ: Dečak hteo da počini masakr, povređeno četvoro učenika (VIDEO)

Motiv napada još nije poznat

Najmanje četvoro dece povređeno je u napadu u jednoj srednjoj školi u Vupertalu kada je maloletnik uleteo sa nožem i počeo da ubada učenike.

Napad se dogodio oko 9.50 časova u gimnaziji Vilhelm-Derpfeld. U ovom trenutku nije poznato da li je u pitanju učenik škole.

Napadač je savladan na 4. spratu oko 10.20 časova, a pronađen je kako sedi u lokvi krvi.

Prema rečima nastavnika, koji se nalazio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u zgradi škole, napadač je koristio nož i makaze.

- Učenici su se zabarikadirali u učionicama kada je napad počeo. Šta je motiv još nije jasno - rekao je izvor iz istrage.

Poziv policiji stigao je u 9.52 časova. Škola je, prema poslednjim informacijama, evakuisana. Kako prenosi dpa, učenici su u grupama izvođeni iz škole i sada su bezbedni.

Stepen povreda kod učenika u ovom trenutku nije poznat.

#BREAKING: KNIFE ATTACK AT WILHELM DÖRPFELD GYMNASIUM, WUPPERTAL, GERMANY. STUDENTS INJURED IN MORNING ASSAULT BY CLASSMATE. OVER 100 POLICE RESPOND, SUSPECT IN CUSTODY. SCHOOL AND COMMUNITY IN SHOCK, SAFETY CONCERNS MOUNT. pic.twitter.com/T0IaUpsN4l

— Genius Bot X (@GeniusBotX) February 22, 2024

Čitavo područje nadleće policijski helikopter, a na licu mesta su i pripadnici Komande za specijalne operacije (SEK).

(Srbija Danas/Telegraf)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.