JEZIVI SNIMCI POŽARA NA SICILIJI: Palermo zatrpan pepelom, turisti panično pobegli na plaže (VIDEO/FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2021, 15:18

JEZIVI SNIMCI POŽARA NA SICILIJI: Palermo zatrpan pepelom, turisti panično pobegli na plaže (VIDEO/FOTO)

Jezivi snimci požara u Italiji

Italija je nevremenom podeljena na dva dela: na jugu bukte požari i rekordno visoke temprature od preko 40 stepeni, a sever zemlje pogodile su olujne kiše, bujice i odroni, prenose agencije.

Na Siciliji trenutno je najmanje 15 požara, deo podmetnut od piromana, a drugi su izazvani visokim temperaturama i vetrom koji razbuktava vatru.

Jak požar zahvatio je i periferiju glavnog grada Sicilije, Kataniju, a kako prenose mediji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Palermo već 24 sata pada kiša pepela. Saobraćaj između Palerma i Katanije je obustavljen, uključujući i avionski, zbog gustog dima koji smanjuje vidljivost.

U mnogim delovima ostrva stanovništvo je evakusano, bilo je i napetosti između spasilaca i vlasnika kuća koji su se teško odvajali od domova koji nestaju u plamenu.

Iz dva letovališta, oko 150 turista, koji su se bežeći od vatre, skupili na plaži, evakuisano je brodovima obalne straže.

Materijalna šteta je velika, stradale su u plamenu hiljade hektara šume, unisteni usevi i uginule životinje. Srećom nije bilo ljudskih žrtava.

#Incendiboschivi, nelle ultime 24 ore svolti dai #vigilidelfuoco oltre 800 interventi: 250 in Sicilia, 130 in Puglia e Calabria, 90 nel Lazio e 70 in Campania. Prosegue il lavoro delle squadre a Catania, a Palermo e nel siracusano (nelle foto) [#31luglio 8:30] pic.twitter.com/0gJdNfHaVI

— Vigili del Fuoco (@emergenzavvf) July 31, 2021

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Borba se nastavlja drugi dan zaredom: Vatra guta Siciliju, izgorelo i letovalište VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 31.Jul.2021

Italijanski vatrogasci drugi dan zaredom bore se protiv požara na Siciliji, koji su već doprli do grada Katanije, središta istoimene pokrajine...Stanovnici su bili primorani da napuste svoje domove, a lokalna aerodrom privremeno je zatvoren...Vatrogasci su na Tviteru objavili da su u poslednja 24...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.