JEZIVI SERIJSKI UBICA KONAČNO IZA REŠETAKA! Uhvaćen osumnjičeni za brutalna ubistva - imao 11 žrtvi, među njima i dete

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2023, 22:14

JEZIVI SERIJSKI UBICA KONAČNO IZA REŠETAKA! Uhvaćen osumnjičeni za brutalna ubistva - imao 11 žrtvi, među njima i dete

Nakon više od decenije straha i tajanstvenosti, osumnjičeni za seriju ubistava žena u blizini plaže Gilgo konačno je pao u ruke pravde!

Tri izvora bliska istrazi potvrdila su ovu senzacionalnu vest za "Njujork tajms". Policajci su brzo reagovali, ogradili blok zgrada na Prvoj aveniji u parku, dok su na licu mesta prisutni brojni policijski vozila i uniformisani službenici.

Podsetimo, ova zastrašujuća serija ubistava traje već duže od deset godina. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prema izveštaju "Njujork tajmsa", ukupno 11 tela pronađeno je u udaljenoj oblasti udaljenoj oko 64 kilometra od samog srca Menhetna.

Sve je počelo u maju 2010. godine kada je nestala 24-godišnja Šenan Gilbert, mlada devojka iz Džersi Sitija koja je svoj život zarađivala kao prostitutka na Long Ajlendu. Poslednji put viđena je dok je obavljala "poslovnu pratnju" u zatvorenom naselju Ouk Bič, udaljenom pet kilometara od Gilgo Biča.

Sedam meseci kasnije, policija iz okruga Safolk otkrila je četiri tela umotana u jutu duž Ošen Parkveja, na udaljenosti od pet kilometara od mesta poslednjeg viđenja Šenan Gilbert. Nakon DNK analize 2011. godine, identifikovana su tela Amber Lin Kostelo, Morin Brejnard-Barnes, Megan Voterman i Melisa Bartelemi. Sve su bile prostitutke u dvadesetim godinama. Kasnije te godine pronađeni su posmrtni ostaci Valeri Mek, majke iz južnog Nju Džersija koja je radila kao prostitutka i koja je nestala pre 20 godina.

Nažalost, na tom području pronađeni su posmrtni ostaci ukupno devet žena, jednog muškarca i čak jednog malog deteta. Policija veruje da su neka od ovih ubistava povezana s istim serijskim ubicom, ali istraga je godinama bila bezuspešna. Godine 2020, istražitelji su na konferenciji za novinare prikazali fotografiju značajnog dokaza prikupljenog na početku istrage - crni kožni kaiš sa slovima "V. H." ili "H. M." visine oko 1,25 centimetara.

Važno je napomenuti da posmrtni ostaci Šenon Gilbert pronađeni su u decembru 2011. godine, ali istražitelji ne veruju da je njen slučaj povezan sa serijskim ubicama, iako se porodica Šenon Gilbert ne slaže s tim i traži objavljivanje dodatnih dokaza.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.