JEZIVI PODACI O NAPADU NA HMEJMIM: Iskusni ruski diplomata JASNO REKAO - evo ko je džihadistima DAO DRONOVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2019, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVI PODACI O NAPADU NA HMEJMIM: Iskusni ruski diplomata JASNO REKAO - evo ko je džihadistima DAO DRONOVE

Bespilotne letelice nisu improvizovane i napravljene na brzinu.

Zamenik ministra inostranih poslova Ruske Federacije Oleg Siromolotov je objavio da su dronovi koje džihadisti koriste za napade na rusku bazu u Hmejmimu napravljeni uz pomoć zapadne tehnologije, prenosi Saut Front.

- Konstantno registrujemo masovnu upotrebu ovih metoda za izvođenje napada na naše baze u Siriji. Dronovi koje koriste nisu napravljeni amaterski. Naši eksperti su otkrili da su specijalne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tehnologije zapadnih zemalja iskorišćene pri njihovoj izradi - rekao je Siromolotov na početku svog obraćanja.

Statement by Deputy FM Oleg Syromolotov at opening of #OSCE-wide Counter-Terrorism Conference http://t.co/JZMZtia3tL pic.twitter.com/gNiqrOn47z

— MFA Russia 🇷🇺 (@mfa_russia) June 30, 2015

On je to otkrio na Međunarodnoj konferenciji o nelegalnoj trgovini oružjem u kontekstu borbe protiv međunarodnog terorizma.

Ovaj iskusni ruski diplomata je rekao da te bespilotne letelice nisu improvizovane i napravljene na brzinu, već da su u njihovu izradu umešani obučeni akteri sa Zapada.

Naoružani dronovi su uzleteli pre dva dana iz provincije Idlib i izveli su napad na Hmejmim, rusku vazduhoplovnu bazu u Latakiji. Time je prekršen skorašnji dogovor o prekidu vatre.

Ruska PVO je uspešno oborila sve dronove, a prema sirijskim izvorima iza napada stoji najveća i najjača džihadistička grupa Hajat Tahrir al-Šam.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.