JEZIVI DETALJI UBISTVA U VETERNIKU Zaklao zenu i bebu zbog 2.000 DINARA pa zaspao pored LESEVA

Izvor: medio.rs, 18.Avg.2016, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVI DETALJI UBISTVA U VETERNIKU Zaklao zenu i bebu zbog 2.000 DINARA pa zaspao pored LESEVA

Arpad Sabo (29) u nedelju je ceo dan pio ispred prodavnice, a kad se uveče vratio kući, Slavica (24) mu je prigovorila što je propio pare. Tad je nožem ubio i nju i bebu, pa zaspao, a u zoru je pobegao

Arpad Sabo (29) zaklao je u nedelju u stanu u Veterniku suprugu Slavicu (24) i njihovu četvoromesečnu bebu Nikolinu jer mu je žena prigovorila što je potrošio na alkohol sve pare koje je imao kod sebe, ukupno oko 2.000 dinara!

Horor

Arpad >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << je Slavicu izmasakrirao u kupatilu, a bebu je zaklao u krevecu

Posle krvavog pira, oko 23 sata, Arpad je legao da spava pored unakaženih leševa žene i bebe! U zoru se probudio i pobegao ka Bačkoj Palanki, uz Dunav, gde je i uhvaćen!

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Sabo je u nedelju ceo dan pio ispred jedne prodavnice u Veterniku.

- U stan u Kninskoj ulici, u kom je sa porodicom živeo kao podstanar, došao je oko 22.15. Tad ga je snimila kamera postavljena na tom objektu. Komšije su nešto pre 23 sata čule vrisku i galamu, ali niko nije zvao policiju. Posle nekoliko minuta sve je utihnulo - objašnjava naš izvor.

Slavica se, naime, te večeri naljutila što je Arpad došao kući mortus pijan i što je po ko zna koji put sve pare koje zaradi potrošio na alkohol. Izbila je burna svađa, a pomahnitali Sabo je zgrabio nož i najpre izmasakrirao Slavicu u kupatilu. Potom je došao do kreveca, pa i bebi prerezao vrat i izbo je po grudima.

- Arpad je ostao u tom stanu do pet sati ujutro. Najverovatnije je, onako mortus pijan, legao u krevet i zaspao. U zoru je snimljen kako napušta stan. Bežao je peške, uz Dunav, tražio je lokaciju pogodnu da pređe preko reke u Hrvatsku. Zločin je otkriven u ponedeljak oko 14 sati. Tela je pronašao stanodavac porodice Sabo i odmah pozvao policiju. Posle opsežne potrage, Arpad je u roku od dva sata lociran na jednom nasipu na Dunavu, na divljoj deponiji u blizini Bačke Palanke - naveo je naš izvor.

Sabo je juče oko 15 sati saslušan pred tužiocem, otprilike u isto vreme kad su sahranjene Slavica i mala Nikolina (pogledaj okvir). Branio se ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. Tereti se za teško ubistvo i preti mu kazna od 40 godina robije.

Arpad je, inače, rodom iz Lipara. Odrastao je sa ocem Janošem i bratom Miklošem u teškoj bedi u podrumu nezavršene kuće. Arpada i Mikloša majka je napustila dok su još bili mali, a Mikloš je pre dva meseca pao sa motora i poginuo.

Arpad se u martu venčao sa Slavicom, a u aprilu je rođena Nikolina. On se pre nekoliko meseci zaposlio u jednoj auto-mehaničarskoj radnji u Kaću, kad se preselio sa ženom i bebom u Veternik.

Kolega iz servisa kaže da je Arpad bio miran i vredan, ali da je bio sklon alkoholu.

- Poslednji put sam ga video u subotu, radio je do 16.30. Posle sam ga sreo u naselju u prolazu, delovao je kao da je pijan. Ne znam šta mu se dogodilo u glavi, pa da uradi tako nešto. Bio je ćutljiv po prirodi, a nakon što mu je poginuo brat, bio je još ćutljiviji - kaže Arpadov kolega.

Komšinica iz Kninske ulice ispričala nam je da je slabo viđala Arpada, Slavicu i bebu Nikolinu.

- Oni su se doselili pre tri meseca kod nas u ulicu. Slavica po dva-tri dana nije izlazila iz kuće, a kada bih je srela, bila je uvek sa bebom. Arpad je u nedelju ceo dan bio ispred lokalne prodavnice i ispijao pivo. Komšija mi je rekao da ga je video uveče i da je bio mortus pijan - rekla je komšinica. 

Slavica i njena četvoromesečna ćerkica Nikolina juče su zajedno sahranjene u jednom belom kovčegu na gradskom groblju u Novom Sadu.

Na večni počinak ispratili su ih Slavičini roditelji Duško i Ljiljana Đurđić i još stotinjak rođaka i prijatelja. Posle opela sveštenik je rekao da ne postoje reči utehe za roditelje ili bilo kog bližnjeg koje bi mogle da umire njihovu bol posle takvog zločina.

Ljiljana je jedva stajala od bola za ćerkom i unukom, dok je Duško tiho plakao pored belog kovčega. Dok su tela spuštana u raku, grobljem su se prolomili jauci i plač. Posle sahrane, uplakani Slavičini roditelji su još dugo ostali pored grobnice.

Slavica je, inače, pohađala specijalnu školu za ometene u razvoju, ali njeni roditelji nisu hteli da je smeste u dom, već je odrasla uz njih u Novom Sadu.

INFORMER.RS

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.