JEZIVE SCENE U VRTIĆU: Napadač natrijum-hidroksidom prskao po mališanima, 51 dete povređeno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVE SCENE U VRTIĆU: Napadač natrijum-hidroksidom prskao po mališanima, 51 dete povređeno!

U jednom vrtiću na jugozapadu Kine povređeno je 51 dete i troje vaspitača kada ih je napadač isprskao natrijum-hidroksidom.

Sve se odigralo u ponedeljak popodne u vrtiću u provinciji Junan, dodajući da su dve osobe zadobile teže povrede.

Napadač, koji je identifikovan samo kao Kong, uhapšen je sat vremena posle napada.

Policija je navela da je on ovim činom navodno želeo da se "osveti društvu".

Natrijum-hidroksid, poznat i kao kaustična >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << soda, koristi se za proizvodnju brojnih proizvoda, uključujući sapun, papir i razne boje.

Mass Chemical Attack On School In China Leaves 54 Injured, Mostly Children https://t.co/jOEKBBptVn pic.twitter.com/ImO8U3cWzw

— Blacklisted News (@BlacklistedNews) November 12, 2019

Izloženost kaustičnoj sodi može dovesti do operkotina ili iritacije očiju i kože, a moguće su i alergijske reakcije kao i privremen gubitak kose.

U oktobru prošle godine žena je nožem povredila najmanje 14 dece u vrtiću u centralnim delovima Kine, dok je godinu ranije 11 mališana povređeno kada ih je u vrtiću nožem napao muškarac.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.