JEZIVE PROGNOZE ZA PODMORNICU! Ronilac kritikovao organizatore: Poslali turiste, to je kobna greška

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2023, 18:56

JEZIVE PROGNOZE ZA PODMORNICU! Ronilac kritikovao organizatore: Poslali turiste, to je kobna greška

Ronilac objasnio šta se verovatno dogodilo sa podmornicom.

Iskusni ronilac koji je otputovao daleko u dubine okeana da bi video olupinu Titanika strahuje da je podmornica koja je nestala u nedelju možda implodirala hiljadama stopa pod vodom.

G. Majkl Haris, koji je rekao da verovatno poznaje troje od pet putnika u nestaloj podmornici, rekao je Džesi Votersu iz Foks njuza da nije optimista da će oni biti spašeni i veruje da američka mornarica ne može ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da uradi.

- Najgora situacija je da se nešto dogodilo trupu i strahujemo da je eksplodirao na oko 3.200 metara - rekao je Haris.

Na tim dubinama, težina vode bi vršila ekstremni pritisak na nestalu podmornicu - oko 6.000 funti na svaki kvadratni inč njenog trupa.

Implozija bi značila da je svaka nada već odavno nestala. Da je bilo koji deo trupa podmornice od ugljeničnih vlakana i titanijuma pretrpeo malu pukotinu ili grešku, nakon toga bi usledila smrtonosna implozija.

 - Kada govorite o 6.000 funti po kvadratnom inču, to je opasno okruženje. Više ljudi je bilo u svemiru nego u ovoj dubini okeana. Kada ronite u ovim situacijama, morate preći preko T i staviti tačku na Is. Morate sve da radite apsolutno savršeno i po pravilima.

- Ubacite gomilu turista u novu podmornicu, koja je upravo stvorena u poslednjih nekoliko godina - nastavio je Haris.

- Ovo ne izgleda dobro - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.