JEZIVE BROJKE: U Srbiji u samo JEDNOJ godini PREKO 200 ubistava! Policija otkrila STRAVIČNE podatke (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 18:47

JEZIVE BROJKE: U Srbiji u samo JEDNOJ godini PREKO 200 ubistava! Policija otkrila STRAVIČNE podatke (FOTO)

Zabrinjavajuća statistika

Prošle godine evidentirano je najmanje krivičnih dela opšteg kriminala u poslednje 23 godine. Ukupan broj krivičnih dela opšteg kriminala u 2023. godini u odnosu na 2001. godinu, kada se beleži najviše krivičnih dela opšteg kriminala, smanjen je za više od 42 odsto.

Prema statistici MUP Srbije, tokom 2023. godine evidentirano je 77 najtežih krivičnih dela, u koja spadaju ubistvo i teško ubistvo. Prema statistici za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od početka dvehiljaditih, 2000. godine broj tih krivičnih dela bio je 212, dok je najviši bio 2001. godine.

Najmanji broj izvršenih ubistava i teških ubistava bio je 2022. godine.

A post shared by 192.RS (@192_rs)

U poslednjih pet godina, broj spomenutih krivičnih dela je u padu.

Od 77 izvršenih krivičnih dela ubistvo i teško ubistvo, rešen je 71 slučaj, odnosno 92,2 odsto, a od 142 ubistva u pokušaju i teška ubistva u pokušaju rešeno je 95,8 odsto.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/E.H./Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.