JEZIVA TRAGEDIJA KOD ČAČKA! Žena velikom brzinom preminula od ujeda stršljena!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2023, 15:02

JEZIVA TRAGEDIJA KOD ČAČKA! Žena velikom brzinom preminula od ujeda stršljena!

Selo u kojem je nesrećna žena živela sa suprugom i sinom od Čačka je udaljeno nešto manje od 20 kilometara

Pedesetsedmogodišnja žena iz okoline Čačka preminula je juče od posledica ujeda stršljena.

 Ona je počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je insekt ubo, a prema rečima rodbine, izdahnula je na putu za čačansku bolnicu.

.

- Sve se odigralo sinoć između 19 i 19.30 časova. Žena je uočila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stršljena, koji joj je leteo oko glave, i pokušala je da ga istera mašući krpom. U tim pokretima ona ga je oborila na pod i, umesto da ga zgazi nogom, zgnječila ga je istom tom krpom. Stisla je stršljena prstima i tada je zadobila ujed. Počela je da se guši bukvalno istog trenutka kada je stršljen ujeo i da joj natiče jezik. Kada je Hitna stigla, jedva je davala znake života - priča kroz suze rođaka nesrećne žene.

Ona ističe da su prisutni učinili sve što su mogli, ali da se sve odigralo u trenutku.

- Svi smo u šoku. Insekata ove godine ima na sve strane, naročito kod nas kojima su domaćinstva pored reke ili šume, kao što je i njen slučaj bio. Žena je bila relativno zdrava, mislim da nije ni znala da je bila alergična. - kaže ona.

U Opštoj bolnici u Čačku su nam potvrdili smrt pedesetsedmogodišnje žene, koja je preminula od posledica ujeda stršljena.

Lekari upozoravaju da ujed stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija. 

- Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvek kod sebe moraju imati propisan lek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika - savetuju  lekari.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

OPASNIJI SU OD ZMIJA! Žena iz Čačka preminula VELIKOM BRZINOM od UJEDA STRŠLJENA, a ovako se pruža PRVA pomoć - ovo morate da znate

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2023, 10:34

Selo u kojem je nesrećna žena živela sa suprugom i sinom od Čačka je udaljeno nešto manje od 20 kilometara..Ubod stršljena može da bude veoma opasan ukoliko je osoba alergična na ujed ose ili pčele, pa samim tim i stršljena...Pedesetsedmogodišnja žena iz okoline Čačka preminula je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.