JEZIV UDARAC ZA RUSIJU! U Čeljabinsku gori ekstremno važno postrojenje, buktinja se diže u nebesa praćena nizom eksplozija (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2023, 22:58

JEZIV UDARAC ZA RUSIJU! U Čeljabinsku gori ekstremno važno postrojenje, buktinja se diže u nebesa praćena nizom eksplozija (VIDEO)

Očevici kažu da se prvo čula eksplozija, pa je potom vatreni oblak prekrio nebo. Bez struje su ostale obližnje stambene zgrade, a kako se navodi u saopštenju, požar je zahvatio površinu od 40 kvadratnih metara.

U Čeljabinsku je izbio požar u fabrici traktora, koja je pod ukrajinskim i američkim sankcijama kao proizvođač motora za vojnu opremu.

Baza, ruski Telegram kanal, saopštio je da su svedoci rekli da su čuli eksploziju pre izbijanja požara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i da su videli veliki vatreni oblak kako se uzdiže iznad postrojenja.

Prvi izveštaji pokazuju da je požar izbio u trafostanici elektrane. Mash, takođe ruski Telegram kanal, tvrdi da je eksplodirao transformator, što bi moglo da uzrokuje probleme sa snabdevanjem strujom u Čeljabinsku. Na mesto nesreće upućene su ekipe Hitne pomoći.

💥 Russia: Electrical transformer sabotage at the Chelyabinsk Tractor Factory led to a massive explosion, engulfing the factory in fire. This plant manufactured engines for Russian tanks and other military equipment. 1,500km East of Moscow. pic.twitter.com/4vtVFd2m89

— Igor Sushko (@igorsushko) November 26, 2023

Nema informacija o žrtvama. U pojedinim stambenim zgradama nema struje.

- Više sreće imali su stanari drugih stambenih zgrada: struja im je bila isključena samo na 15 minuta, a zatim se vratila - piše Mash.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je požar u čeljabinskoj fabrici traktora ugašen.

- Goreo je uljni transformator, a požar je zahvatio površinu od 40 kvadratnih metara - stoji u saopštenju ministarstva.

Moskov Tajms piše da je fabrika traktora u Čeljabinsku glavni dobavljač za kompaniju Uralvagonzavod, koja je najveći svetski proizvođač tenkova.

Motori iz fabrike traktora koriste se za tenkove T-72 i T-90 Proboj, oklopnih transportera Terminator i artiljerijskih sistema Akatsia (Acacia), Msta-S i Koalicija-SV.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.