JEZIV TREND U ŠKOLAMA SE NASTAVLJA: Napadnuta još jedna učiteljica! Stravičan talas nasilja ne jenjava

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2024, 17:02

JEZIV TREND U ŠKOLAMA SE NASTAVLJA: Napadnuta još jedna učiteljica! Stravičan talas nasilja ne jenjava

Jedan od četiri nastavnika je bar jednom napadnut

U italijanskom gradu Parma grupa učenika sedmog razreda je pratila nastavnicu nakon škole, vređajući je, nakon čega je jedan od učenika bacio kamen na nju.

To je poslednji u talasu napada na nastavnike u italijanskim školama, prenosi Ansa.

Nastavnica je rekla policiji da ju je mala grupa najpre verbalno napala tokom časa, a zatim pratila, nastavljajući da joj se ruga.

Nakon toga ju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je jedan učenik navodno gađao kamenom u glavu, koji je ona uspela izbegne za nekoliko centimetara, prenosi Ansa.

Jednog od četiri nastavnika italijanske srednje škole napao je učenik najmanje jednom u karijeri, saopštila je u četvrtak istraživačka agencija Eurispes usred talasa nasilja u italijanskim školama u kojima je u ponedeljak u blizini Milana ljutiti učenik ubio nastavnika nožem u leđa.

Dalje, kažu u institutu za ispitivanje javnog mnjenja, oko 17,6% nastavnog osoblja je pretilo studentima.

Sve u svemu, u celom školskom sistemu, jedan od 10 nastavnika je bio napadnut, a 16 odsto je bilo ugroženo najmanje jednom, rekao je Eurispes, objavljujući svoj drugi izveštaj o italijanskim školama i univerzitetima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.