JEZIV SNIMAK! Marijana prokrijumčarila pištolj u sudnicu, pa IZREŠETALA UBICU svoje ćerke: Uradila sam to za tebe, Ana (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2022, 21:03

JEZIV SNIMAK! Marijana prokrijumčarila pištolj u sudnicu, pa IZREŠETALA UBICU svoje ćerke: "Uradila sam to za tebe, Ana" (VIDEO)

Jeziv slučaj koji je podelio svetsku javnost.

Marijana Bahmajer je 6. marta 1981. otvorila vatru u prepunoj sudnici u tadašnjoj Zapadnoj Nemačkoj. Njena meta je bio 35-godišnji seksualni prestupnik kome se sudi za ubistvo njene ćerke, a on je umro nakon što je u njega ispaljeno šest njenih metaka.

Marijana Bahmajer je odmah postala slavna ličnost. Tokom njenog suđenja, koje je pomno pratila nemačka javnost, postavljeno je pitanje: da li je njen pokušaj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da osveti svoje ubijeno dete opravdan?

Četrdeset godina kasnije, slučaj se još pamti. NDR je to opisao kao - najspektakularniji slučaj osvetničke pravde u nemačkoj posleratnoj istoriji.

Pre nego što je dobila nadimak kao nemačka "Majka osvetnica", Marijana Bahmajer je bila samohrana majka koja je vodila pab, 1970-ih godina u Libeku, grad u tadašnjoj Zapadnoj Nemačkoj. Živela je sa svojim trećim detetom, Anom. Njeno dvoje starije dece dato je  na usvajanje.

Ana je opisana kao "srećno dete otvorenog uma", ali tragedija se dogodila kada je pronađena mrtva 5. maja 1980.

Marianne Bachmeier

This is the source of the viral video. pic.twitter.com/lIDtdul7o7

— Tim in Time (@Tim_in_Time) November 17, 2022

Prema NDR-u, sedmogodišnjakinja je tog kobnog dana napustila školu nakon svađe sa majkom i nekako se našla u rukama svog 35-godišnjeg komšije, lokalnog mesara po imenu Klaus Grabovski koji je već imao krivični dosije. uključujući zlostavljanje dece.

Istražitelji su kasnije saznali da je Grabovski držao Anu u svom domu satima pre nego što ju je zadavio najlonskim čarapama. Ostaje nepoznato da li ju je seksualno napao ili ne. Zatim je telo deteta sakrio u kartonsku kutiju i ostavio na obali obližnjeg kanala.

Grabovski je uhapšen iste večeri nakon što je njegova verenica obavestila policiju. Grabovski je priznao ubistvo, ali je negirao da je zlostavljao dete. Umesto toga, Grabovski je dao čudnu i uznemirujuću priču.

Ubica je tvrdio da je zadavio devojčicu nakon što je pokušala da ga uceni. Prema Grabovskom, Ana je pokušala da ga zavede i pretila je da će reći majci da ju je maltretirao ako joj ne da novac.

Marijana Bahmajer je bila ljuta na ovu priču i godinu dana kasnije, kada je Grabovski krenuo na suđenje za ubistvo, osvetila se.

Suđenje Grabovskom je verovatno bila bol za Bahmajerovu. Njegovi branioci su tvrdili da je delovao zbog hormonske neravnoteže koja je bila uzrokovana hormonskom terapijom koju je primio nakon što je dobrovoljno kastriran godinama ranije.

This is Marianne Bachmeier, she avenged her 7 year-old daughter's rape-murder when she opened fire in a crowded court trial, killing the murderer 1981. pic.twitter.com/nXZnrJCIUC

— Fascinating Facts (@FascinateFlix) November 9, 2022

U to vreme, seksualni prestupnici u Nemačkoj često su bili podvrgnuti kastraciji da bi sprečili recidiv, iako to nije bio slučaj sa Grabovskim.

Trećeg dana suđenja u Okružnom sudu u Libeku, Marijana Bahmajer je iz torbice izvukla pištolj Beretta kalibra 22 i osam puta povukla obarač. Šest hitaca pogodilo je Grabovskog i on je preminuo na podu sudnice.

Svedoci su tvrdili da je Bahmajerova dala inkriminišuće reči nakon što je pucala u Grabovskog. Prema rečima sudije Gintera Kregera, koji je razgovarao sa Bahmajerovom nakon što je pucala u leđa Grabovskom, čula je kako ožalošćena majka govori: - Htela sam da ga ubijem.

Marijana je navodno nastavila: - Ubio je moju ćerku… Htela sam da ga upucam u lice, ali sam mu pucala u leđa… Nadam se da je mrtav - Dva policajca su takođe tvrdila da su čuli kako je Marijana nazvala Grabovskog „svinjom“ nakon što ga je upucala.

Ubrzo se i majka žrtve našla na suđenju za ubistvo.

Tokom suđenja, Bahmajerova je svedočila da je pucala u Grabovskog u snu i da je u sudnici videla vizije svoje ćerke. Doktor koji ju je pregledao rekao je da je od Bahmajera zatražen uzorak rukopisa, a ona je u odgovoru napisala: „Uradila sam to za tebe, Ana“.

Zatim je ukrasila uzorak sa sedam srca, možda po jedno za svaku godinu Anninog života.

- Čula sam da je želeo da da izjavu - kasnije je izjavila, pozivajući se na tvrdnje Grabovskog da je njegova sedmogodišnja ćerka pokušavala da ga uceni. - Pomislila sam, sada dolazi sledeća laž o ovoj žrtvi koja je bila moje dete.

In March 1981, Marianne Bachmeier opened fire in a crowded courtroom and killed Klaus Grabowski — the man on trial for murdering her 7-year-old daughter.

Immediately, Bachmeier became an infamous figure. Her subsequent trial, which was followed closely by the German public, pic.twitter.com/673lcv0nr0

— Ãbdül (@datguyabdull) June 17, 2022

Marijana Bahmajer se tada našla u centru javnog vrtloga. Njeno suđenje je privuklo međunarodnu pažnju zbog njenog nemilosrdnog čina osvete.

Nedeljni nemački časopis Stern objavio je seriju članaka o suđenju, kopajući po životu Bahmajerove kao zaposlene samohrane majke koja je imala veoma težak život. Bahmajerova je navodno prodala svoju priču časopisu za otprilike 158.000 dolara da pokrije svoje pravne troškove tokom suđenja.

Časopis je dobio ogroman odziv čitalaca. Da li je Marijana Bahmajer bila izbezumljena majka koja je jednostavno pokušavala da osveti brutalnu smrt svog deteta, ili ju je njen čin osvete učinio hladnokrvnim ubicom? Mnogi su izrazili oduševljenje prema njenim motivima, ali su ipak osudili njene postupke.

Pored etičke zagonetke slučaja, postojala je i pravna debata o tome da li je pucnjava bila s predumišljajem ili ne i da li je to bilo ubistvo ili ubistvo iz nehata. Različite presude su nosile različite kazne. Decenijama kasnije, jedan prijatelj predstavljen u dokumentarcu o slučaju za koji je tvrdio da je bio svedok kako Bahmajerova vežba gađanje sa pištoljem u svom podrumu paba pre pucnjave.

Sud je na kraju osudio Bahmajerovu za ubistvo s predumišljajem i osudio je na šest godina zatvora 1983.

Prema istraživanju Instituta Alensbah, 28 odsto Nemaca smatra da je njena šestogodišnja kazna odgovarajuća kazna za njene postupke. Još 27 odsto smatra da je kazna preteška, dok 25 odsto smatra da je kazna prelaka.

U junu 1985. Marijana Bahmajer je puštena iz zatvora nakon što je odslužila samo polovinu svoje kazne. Preselila se u Nigeriju, gde se udala i ostala do 1990-ih. Nakon što se razvela od muža, Bahmajer se preselila na Siciliju gde je ostala sve dok joj nije dijagnostikovan rak pankreasa, nakon čega se vratila u sada ujedinjenu Nemačku.

Pošto je ostalo malo vremena, Bahmajerova je zatražila od Lukasa Marije Bemera, reportera NDR-a, da snimi njene poslednje nedelje života. Umrla je 17. septembra 1996. godine u 46. godini. Sahranjena je pored ćerke Ane.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.