JEZA U BOSNI: Devojčica se udala sa 12 godina, rodila sa 13, a njena MAJKA PLAČE OD SREĆE

Izvor: Telegraf.rs, 20.Okt.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZA U BOSNI: Devojčica se udala sa 12 godina, rodila sa 13, a njena MAJKA PLAČE OD SREĆE

Kada Ferhatović pre neki dan dobila je unuče koje joj je rodila trinaestogodišnja ćerka, a odbacuje navode da je ćerku prodala za 2.000 konvertibilnih maraka.

Čelnici bolnice u Brčkom potvrdili su da se tu pre nekoliko dana porodila 13-godišnja devojčica.

- Primljena je kada su trudovi već krenuli i mi smo, u skladu s procedurama u takvim slučajevima, carskim rezom uspešno obavili porođaj. Beba je teška 2,7 kilograma, a i majka i ona su dobro - izjavio je prim. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << dr. Slavko Nikić, šef Ginekologije bolnice u Brčkom.

Roditelji, braća i sestre ove devojčice žive u predgrađu Modriče.

- Udala se u Brčkom i nakon godinu dana dobili su dete. Ne znam koliko je njemu godina, ali znam da je mnogo stariji od nje. Plakala sam od radosti što je rodila. I ja i moj partner smo bolesni, ali smo bolest zaboravili od sreće što smo dobili još jedno unuče - rekla je majka 13-godišnje devojčice koja ne vidi ništa sporno u tome što je njena tako mlada ćerka rodila.

Kada Ferhatović odbacuje navode da je ćerku prodala za 2.000 konvertibilnih maraka. Iz Centra za socijalni rad ističu da je zakon jasan - sa 16 godina, uz odobrenje roditelja, lekara i policije, može se sklopiti brak u određenim okolnostima.

U toku je istraga u koju su uključene sve institucije Brčko distrikta, a "suprug" 13-godišnje devojčice mogao bi, ako se dokaže da je kriv, dobiti i do osam godina zatvora.

(Telegraf.rs / Izvor: otisak.ba)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.