JERUSALIM PRED PUCANJEM: Izrael počeo sa rušenjem palestinskih objekata u gradu (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2021, 14:56

JERUSALIM PRED PUCANJEM: Izrael počeo sa rušenjem palestinskih objekata u gradu (FOTO/VIDEO)

Palestinci traže istočni Jerusalim, koji je Izrael zauzeo u ratu 1967. godine

Izrael je danas porušio palestinsku prodavnicu u istočnom jerusalimskom naselju Silvanon, što je izazvalo prepirke između policije i demonstranata koji su optužili vlasti za diskriminatorsko davanje građevinskih dozvola u Jerusalimu.

Buldožer u pratnji izraelske policije srušio je mesarsku radnju Harbija Radžabija u susedstvu, koje gleda na džamiju Al-Aksu, treće najsvetije svetište >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u islamu i najosetljivije mesto u izraelsko-palestinskom sukobu, preneo je Rojters.

Radnja je jedno od najmanje osam objekata koji su predviđeni za rušenje.

This is ETHNIC CLEANSING under the sun.

How did the world shift from

Never again to this? How? #SaveSilwan pic.twitter.com/7wx78h22pN

— Abier Khatib (@abierkhatib) June 29, 2021

, za deo buduće države.

they demolished the shop and arrested the palestinian owner. israel is trying to force all palestinians out of jerusalem https://t.co/T2VW3DJVWU

— sippin on that (@vivafalastin) June 29, 2021

Izrael ceo Jerusalim smatra glavnim gradom, što ne priznaje medunarodna zajednica i podstiče jevrejsko naseljavanje pretežno palestinskih područja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Izrael srušio palestinsku radnju u istočnom Jerusalimu

Izvor: B92, 29.Jun.2021

Jerusalim -- Izrael je danas porušio palestinsku prodavnicu u istočnom jerusalimskom naselju Silvanon, što je izazvalo prepirke između policije i demonstranata...Oni optužuju vlasti za diskriminatorsko davanje građevinskih dozvola u Jerusalimu...Buldožer u pratnji izraelske policije srušio je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.