JERMENSKE MAJKE RAĐAJU JUNAKE: Ana Hakobjan poslala sina u rat!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020, 21:59

JERMENSKE MAJKE RAĐAJU JUNAKE: Ana Hakobjan poslala sina u rat!

Supruga jermenskog premijera rekla je da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za otadžbinu

Supruga jermenskog premijera Nikola Pašinjana, Ana Hakobjan pozvala je prve dame niza zemalja da priznaju nezavisnost Nagorno-Karabaha.

Naime, Ana Hakobjan je uputila pismo prvim damama Sjedinjenih Država, Francuske, Kanade, Brazila, Libana, Singapura, Litvanije, Argentine, Vijetnama sa pozivom da priznaju nezavisnost Nagorno-Karabaha, čije civilno stanovništvo napada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Azerbejdžan, prenosi jermenski Sputnjik.

- Draga Prva Damo, draga moja prijateljice, sećate se priče o miru i ideje da su žene, a posebno mi prve dame one koje mogu imati značajnu ulogu u stvaranju mira u našim zemljama i svetu - započela je svoje pismo Ana Hakobjan.

ENG ⬇️ Այս նամակն ուղարկել եմ իմ լավ բարեկամ՝ Բրազիլիայի առաջին տիկին Միշել Բոլսոնարոյին: Հասկանում եմ, որ խնդրանքս հեշտ...

Posted by Anna Hakobyan on Wednesday, 21 October 2020

Prema njenim rečima, rat u Nagorno-Karabahu ne vodi se samo protiv jermenskog naroda, već i protiv svih naroda regiona, protiv slobode, demokratije i mira, jer su "diktatori Azerbejdžana i Turske privukli teroriste iz Sirije, Pakistana, Avganistana i Libije da unište civilno stanovništvo".

Hakobjan primećuje da su u Nagorno-Karabahu ubijene stotine ljudi - vojnici, civili, uključujući decu.

- Moj narod ne može sam da se suprotstavi ovoj tragediji. Priznavanjem Nagorno-Karabaha daćete mir svim narodima regiona, uključujući Azerbejdžan, čiji nevini sinovi umiru zbog autoritarnog i terorističkog režima - naglasila je ona.

Hakobian je rekla da je i njen sin otišao na prvu liniju fronta i istakla kako je teško gledati u oči majkama čiji sinovi nisu pored njih. Prema njenom mišljenju, samo uspostavljanje dugoročnog mira može opravdati previsoku cenu koju je platio jermenski narod.

- Priznavši Nagorno-Karabah, vaša zemlja će postati golub mira, ne samo da će sprečiti dalje krvoproliće, već će i vratiti veru čovečanstva u svoje snage i moć Božiju. Do kraja svog života, biću zahvalna vama i vašim narodima. Moj narod će se ovoga uvek sećati i svo civilizovano čovečanstvo će visoko ceniti vaš postupak - rekla je ona.

Podsetimo, supruga jermenskog premijera rekla je da nema ništa plemenitije nego dati svoj život za otadžbinu, nakon što je sina poslala u rat.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.