JEREMIĆ PONOVO GNUSNO LAŽE: Krušik NE IZVOZI naoružanje u Jemen!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEREMIĆ PONOVO GNUSNO LAŽE: "Krušik" NE IZVOZI naoružanje u Jemen!

Povodom zlonamernih i netačnih izjava Vuka Jeremića u emisiji "Novi dan" na TV N1, a u vezi sa izvozom naoružanja preduzeća "Krušik", radi istinitog obaveštavanja javnosti ističemo da preduzeće "Krušik" ne izvozi naoružanje i vojnu opremu u Jemen.

Ovakvi navodi neodgovornih političara nisu samo zlonamerni već i nanose direktnu štetu svim zaposlenima u Odbrambenoj industriji Srbije, lažima joj narušavajući izvozne potencijale.

Napominjemo da Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbrane učestvuje u procesu kontrole izvoza naoružanja i vojne opreme (NVO) i robe dvostruke namene (RDN) kao jedno od četiri ministarstva i organa državne uprave koje daje svoju saglasnost na pojedinačni zahtev za izdavanje dozvole za izvoz NVO i RDN, u skladu sa svojim nadležnostima.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je nadležna institucija za izdavanje dozvola za izvoz NVO, nadzor i kontrolu, kao i praćenje realizacije po izdatim dozvolama.

Naglašavamo da je Republika Srbija, prema kriterijumima transparentnosti u izvozu naoružanja i vojne opreme, već nekoliko godina među prvih pet država u svetu rangiranih na listi Barometar transparentnosti koju objavljuje organizacija "Small Arms Survey" sa sedištem u Ženevi.

Ministarstvo odbrane poziva neodgovorne političare koji suprotno podacima referentnih svetskih organizacija iznose neistine radi sticanja najjeftinijih političkih poena, da sa time prestanu jer nanose štetu građanima Srbije.

KAKO JE NASTAO GASTARBAJTER? Tog oktobra 1968... (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.