JEMEN PRETI Saudijci lažu da su presreli raketu, ovo nije kraj

Izvor: Blic, 05.Nov.2017, 01:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEMEN PRETI "Saudijci lažu da su presreli raketu, ovo nije kraj"

Jemensko ministarstvo odbrane u Sani, koje je pod kontrolom pobunjenika Huta, potvrdilo je da su njegove vazduhoplovne snage ispalile balističku raketu na aerodrom u saudijskoj prestonici Rijadu.

Dok saudijsko ministarstvo odbrane tvrdi da su presreli raketu kod Rijada, jemensko ministarstvo navodi da je njihov raketni napad "potresao saudijsku prestonicu" i da je operacija bila uspešna.

- Saudijski režim ne može da prikrije veliki požar koji je videlo na hiljade >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Saudijaca na aerodromu 'Kralj Halid' kao rezultat jemenske rakete - rekao je visoki zvanični jemenskih vazdušnih snaga za CNN.

- Ovo nije kraj. Saudijski gradovi biće kontinuirana meta. Ulazimo u novu fazu - dodao je on.

Huti, koji su svrgnuli međunarodno priznatu jemensku vladu, navode da je reč o raketi dugog dometa "burkan 2H", jemenske proizvodnje.

- Upozorili smo prethodno prestonice zemalja koje napadaju Jemen da neće biti sigurne od naših balističkih raketa - rekao je portparol Huta Mohamed Abdul Salem.

On je dodao da je današnji napad usledio kao odgovor na saudijsko ubijanje nevinih jemenskih civila.

Sa druge strane, aerodrom "Kralj Halid" u Rijadu naveo je na Tviteru da nije pogođen uveravajući putnike da se vazdušni saobraćaj odvija normalno i uobičajeno.

Raketni napad Huta na međunarodni aerodrom "Kralj Halid" u Rijadu je prvi napad na saudijsku prestonicu i predstavlja najveću eskalaciju rata u regionu, navodi CNN.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.