JEFTINA RADNA SNAGA: Deca i penzioneri rade po 22 sata dnevno u rudnicima kako bi napravili prah za novu Kimovu bolnicu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2020, 00:40

JEFTINA RADNA SNAGA: Deca i penzioneri rade po 22 sata dnevno u rudnicima kako bi napravili prah za novu Kimovu bolnicu

Rukovodioci oblasti Sijung su u strahu da ne naljute severnokorejskog lidera.

Na hiljade penzinera i đaka primorano je da rade u severnokorejskim rudnicima kako bi bio gotov aktuelni projekat lidera te zemlje Kim Džong-una.

Deca iz osnovnih, srednjih i visokih škola iz grada Sijung, zajedno sa penzinerima do 75 godina starosti prinuđeni su da skupljaju kalcijum karbonat i da kamenje melju u prah koji se koristi da se izgradi i ofarba nova bolnica u Pjongjangu, javljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << disidentski mediji.

Kako se navodi, Kim Džon-un je zahtevao da bolnica bude gotova pre 10. oktobra, kada aktuelni režim obeležava 75. godina od osnivanja Radničke partije.

Izgradnja objekta ne napreduje kako treba zbog međunarodnih sankcija koje su uvedene Severnoj Koreji zato što odbija da obustavi razvoj nuklearnog oružja i dalekometnih balističkih projektila.

Rukovodioci oblasti Sijung su u strahu da ne naljute severnokorejskog lidera, koji prema pisanju svetski medija ima običaj da šalje u radne logore one koji ga iznevere. Iz tog razloga, okupili su građane i porodice zvaničnika u rudniku i stavili ih da rade.

- Početkom juna, kabinet i Centralni komitet tražili su od rudnika u Sijungu da proizvede 10 tona kalcijum karbonata za projekat izgradnje bolnica - kaže neimenovani izvor za portal "Daily NK".

- Rudnik trenutno radi punim kapacitetom, a radnici rade smene od 22 sata pod nadzorom menadžmenta. Partijski komitet koji vodi rudnik naredio je porodicama da dođu i rade - dodaje taj portal.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.