JEDNA OD GLAVNIH TEMA - ORUŽJE Bela kuća otkrila detalje razgovora Bajdena i Erdogana

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jul.2023, 07:35

JEDNA OD GLAVNIH TEMA - ORUŽJE Bela kuća otkrila detalje razgovora Bajdena i Erdogana

Oglasila se Bela kuća.

Predsednici SAD i Turske, Džozef Bajden i Redžep Tajip Erdogan, razgovarali su o odbrambenim i ekonomskim prioritetima tokom sastanka u Vilnjusu, na marginama samita NATO.

- Oni su razgovarali i o regionalnim pitanjima od zajedničkog interesa, uključujući o njihovoj trajnoj podršci Ukrajini i važnosti očuvanja stabilnosti u Egejskom moru - navodi se u saopštenju Bele kuće.

Kako je ranije objavljeno, Erdogan je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poželeo sreću Bajdenu na predsedničkim izborima 2024. godine, a Bajden mu je na tome zahvalio i rekao da se raduje njihovim susretima u narednih pet godina.

Savetnik za nacionalnu bezbednost SAD Džejk Saliven rekao je da će Bajdenova administracija nastaviti postupak transfera borbenih aviona F-16 Turskoj, u konsultaciji sa Kongresom SAD.

Kratak susret dvojice lidera predstavlja zaokret u napetim odnosima između dva NATO saveznika, pogotovo nakon što je Erdogan odustao od protivljenja nastojanju Švedske da postane članica Alijanse, ocenio je Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.