JEDNA HALA, A TRI DIREKTORA!

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDNA HALA, A TRI DIREKTORA!

Zbog učestalih smena vlasti i političkih previranja u Kuršumliji, JP „Sportski centar“ sa 15 zaposlenih, bar na papiru, ima čak tri direktora

KURŠUMLIJA - Jedna hala, a tri gospodara.

Kao i cela opština, i JP „Sportski centar" sa 15 radnika trpi posledice bespoštedne borbe za vlast, kakva se u Kuršumliji ne pamti.

Trenutno funkciju direktora u ovom javnom preduzeću obavlja Dragan Đorđević (DS), ali direktorsku platu prima Radiša >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Novičić (G17 plus). Prekjuče je na posao došao i treći direktor Goran Jovanović (SRS), koga ova dvojica ne priznaju.

JP SC osnovano je u januaru ove godine, kada je na vlasti bila koalicija DS, GG Gvozdeni puk (koji se kasnije učlanio u G17 plus) i SPS-PUPS. Za direktora je izabran bivši fudbaler Radiša Novičić.

- Osnivanjem JP SC mene je Skupština opštine imenovala na funkciju direktora. Ja sam, koristeći ovlašćenja koja imam, na funkciju pomoćnika postavio Dragana Đorđevića - kaže direktor Novičić.

U julu su, međutim, počela politička previranja i prelazni rok za odbornike, pa je na vlast, legalno, došla koalicija SRS, DSS i NS, koja je na sednici Skupštine 8. avgusta izabrala novi Upravni odbor JP SC. Pošto nova vlast nije mogla na brzinu da raspodeli „kolač", a i prelazni rok je još uvek trajao, taj UO je smenio direktora Novičića i za v.d. direktora postavio pomoćnika Đorđevića, sa obavezom da Novičiću obezbedi radno mesto adekvatno njegovoj stručnoj spremi. Novičić je smenu prihvatio, a dalji tok događanja objašnjava direktor Đorđević.

- Stručna služba opštine je napisala rešenje o Novičićevom otkazu, koje sam ja, prema njihovom mišljenju, trebalo da potpišem. Ja sam to odbio jer direktora imenuje i razrešava Skupština i rešenje treba da potpiše predsednik Skupštine - objašnjava direktor Đorđević.

Pošto nije razrešen dužnosti, Novičić je nastavio da prima direktorsku platu, a funkciju je obavljao Đorđević. To njima nije smetalo jer pripadaju istoj koaliciji. Da bi nekako razrešila situaciju, Skupština je 23. septembra razrešila s funkcije Novičića, ali je Ministarstvo za lokalnu samoupravu tu sednicu proglasilo nevažećom.

Pre nedelju dana održana je još jedna sednica, sa istim odbornicima i bez prisustva opozicije, na kojoj je za direktora SC imenovan Dejan Jovanović (SRS). Njega Novičić i Đorđević ne priznaju i neće mu predati dužnost jer, kako kažu, nije izabran na predlog Upravnog odbora. Jovanović kaže da ga je imenovala Skupština i nije njegovo da komentariše primedbe opozicije o njenoj legalnosti.

Klubovi u najnižim rangovima

Javnom preduzeću „Sportski centar" pripada sportska hala, gradski bazen, teniski teren i teren za male sportove. U hali treniraju i igraju utakmice sportski klubovi iz Kuršumlije i za to ne plaćaju nikakvu naknadu. Osim rukometnog kluba Planinka, svi su u najnižim rangovima takmičenja, tako da ni tri direktora ne mogu da im pomognu. Firma jedini prihod ostvaruje od rekreativaca kojima iznajmljuje termine i leti od ulaznica za bazen, tako da se dobrim delom izdržava iz budžeta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.