JEDINSTVENI RUSKI PREPARAT PROTIV KORONE: I Putin upoznat sa novim proizvodom - uskoro kraj prve faze testiranja

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2021, 14:51

JEDINSTVENI RUSKI PREPARAT PROTIV KORONE: I Putin upoznat sa novim proizvodom - uskoro kraj prve faze testiranja

Ispitivanja započeta odmah posle Nove godine

Prva faza kliničkih ispitivanja preparata protiv virusa korona "Mir-19" Federalne biomedicinske agencije (FMBA) Rusije će biti završena sredinom marta, zatim će eksperti preći na drugu fazu - rad sa pacijentima, saopštila je direktorka agencije Veronika Skvorcova.

- Dozvolu za klinička ispitivanja smo dobili 30. decembra, do tada su sva pretklinička ispitivanja bila završena. Odmah posle Nove godine su počela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << klinička ispitivanja. S obzirom da je reč o novom molekulu, patentiranom i koji nema analoge, mi kroz prvu fazu prolazimo izuzetno pažljivo, jer je neophodno dokazati njegovu sigurnost. Sredinom marta završavamo prvu fazu ispitivanja i prelazimo na drugu fazu, rad sa pacijentima - rekla je Skvorcova tokom sastanka sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom.

Ona je pojasnila da je preparat koji je razvila Federalna agencija "jedinstveni preparat zasnovan na primeni mikroRNK-a molekula koji blokiraju određena mesta RNK virusa i ona mesta koja su odgovorna za kopiranje molekula virusa su takozvana mesta RNK polimeraze".

Proizvod je apsolutno bezbedan za ljude, ne utiče na genom i imunitet.

Preparat je dobio naziv "Mir-19".

Skvorcova je na sastanku dodala da će klinička ispitivanja vakcine protiv kovida-19 koji je razvila FMBA početi u julu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.