JEDAN OD NAJLEPŠIH U ČITAVOM REGIONU: Tiski kej - raj za Novobečejce i sve turiste (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDAN OD NAJLEPŠIH U ČITAVOM REGIONU: Tiski kej - raj za Novobečejce i sve turiste (VIDEO)

Tiski kej je oaza lepote u Novom Bečeju, ispunjena bogatim kulurno-istorijskom značenjem.

Tiski kej u Bačkoj Palanci jedan je od najlepših šetališta u zemlji i regionu.

Kej u Novom Bečeju pravi je izbor svakoga ko se nađe u Novom Bečeju, bilo da je zima ili leto, jer sav život ove opštine uglavnom se odvija pored reke Tise.

Najveći broj turista dolazi tokom održavanja manifestacije "Gospojina" krajem avgusta. Takođe, Novobečejci posebno brinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o sigurnosti svojih građana, ali i posetioca, tako da Tiski kej ima dvadesetčetvoročasovno obezbeđenje.

Tiski kej dugačak je četiri kilometra, a izgrađen je 1978. godine. Na samom keju svakodnevno se već dugi niz godina mogu videti radnici koji zalivaju cveće, šišaju travu i održavaju samo šetalište.

Kej u Novom Bečeju naročito "zasija" tokom održavanja manifestacije "Gospojina", krajem avgusta. Međutim, šetalište kraj Tise u toj banatskoj opštini besprekorno je održavano svih 12 meseci u godini. Život se u Novom Bečeju i leti i zimi, i u jesen i na proleće, odvija mahom kraj Tise.

Na samom šetalištu nalaui se i spomenik "Banatski cvet". Spomenik je posvećen poginulima u narodnooslobodilačkoj borbi na Tiskom keju.

Ponosno stoji na obali i podseća, sve one koji dolaze, na žrtve koje su se podnele za slobodu naroda. Posebno zapažen je i natpis na samom spomeniku koji ostaje urezan u sećanje svakoga ko poseti ovaj spomenik.

Na spomeniku u centru Novog Bečeja piše: "Pali smo da bi živeli u vama slobodnima 1945".

U neposrednoj blizini samog keja nalazi se i Novobečejski park koji je prava oaza tokom leta. U skladu sa modernim dobom, Novobečejci su u parku i okolini omogućili i besplatan internet za surfovanje, što je na sam kej i u park privuklo veliki broj mladih koji sada biraju da provode vreme u prirodi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.