JEDAN OD NAJBRŽE RASTUĆIH PROJEKATA I GRADILIŠTA NA SVETU: Kula Beograd gotova za 15 meseci (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 15:33

JEDAN OD NAJBRŽE RASTUĆIH PROJEKATA I GRADILIŠTA NA SVETU: Kula Beograd gotova za 15 meseci (FOTO)

Vučić je istakao da će to biti turistički najposećniji objekat u Srbiji

Kula Beograd u okviru Beograda na vodi, koja će biti najviša zgrada u Srbiji sa 40 spratova i vidikovcem, biće otvorena za 15 meseci odnosno do kraja 2021. godine ili najkasnije u januaru 2022, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Ponosan sam na ovo gradilište i šta smo sve uradili, već je urađeno 150.000 kvadrata, a trenutno se gradi 750.000 kvadratnih metara - naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je Vučić, koji je zajedno sa direktorom kompanije "Eagle Hills" Muhamedom Alabarom obišao radove.

.

Beograd na vodi predstavlja ponos cele Srbije, a ne samo Beograda, na njemu prisutno 2.530 radnika i da je to najviše radnika na jednom mestu u celoj Evropi.

To Beograd na vodi čini jednim od najvećih evropskih gradilišta i svakako u Jugoistočnoj Evropi, i postaje iz dana u dan jedno od najlepših i najurbanijih u Srbiji.

Vučić je izrazio je uverenje da će šoping mol u okviru Beograda na vodi biti otvoren već u oktobru i da još traju pregovori sa Luj Vitonom da dođe, kao i da bi to značilo da bismo privukli veliki broj evropskih i azijskih turista, koji bi tu mogli da kupuju robu povoljnije.

Dodao je da će to biti najveći šoping mol u ovom delu Evrope. Kula će biti novi simbol cele Srbije i dodao da se nalaze na desetom spratu i da će biti još četiri puta toliko spratova.

- To će biti najposećenija tačka u Beogradu, neće privlačiti pet ili šest odsto od ukupne turističke posete već 40 ili 50 odsto. Ceo Beograd može da se vidi odavde - naglasio je predsednik Srbije.

Kazao je da će se tu nalaziti i najbolji, najlepši i jedini hotel u Evropi te kategorije - Sent ridžis.

Čestitao je radnicima na odlično organizovanom gradilištu. Govorili su ranije da postoje samo makete, a ovde će se nalaziti veličanstvena zgrada za samo 15 meseci.

- Ponosan sam što smo uspeli ovo napravimo od dela grada je bila močvara i gde niko nije hteo ni da prođe - rekao je Vučić i dodao da je to sada jedan od najlepših delova naše prestonice.

Alabar je istakao da je Beograd na vodi jedan od najbrže rastućih projekati i gradilišta na svetu.

- Postavlja se pitanje ko su oni koji su hrabri, koji izvode i relaizuju ovakve projekte za dobrobit građana i za pozitivne promene i dešavanja - rekao je Alabar obraćajući se Vučiću.

Zahvalio je svima koji učestvuju u tom velikom projektu.

U društvu Vučića i Alabara radove su obišli i ministar finansija Siniša Mali, gradonacelnik Zoran Radojičić i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.