JECAJI ODZVANJAJU LEŠĆEM: Srbiju dotukla sahrana poslednje žrtve maloletnog ubice - oproštajne reči patrijarha razaraju dušu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 17:58

JECAJI ODZVANJAJU LEŠĆEM: Srbiju dotukla sahrana poslednje žrtve maloletnog ubice - oproštajne reči patrijarha razaraju dušu (VIDEO)

Najtužnija povorka krenula je danas beogradskim grobljem Lešće.

Staro i mlado, neutešni roditelji i rodbina stigli su da suzama isprate malu devojčicu na večni počinak.

Iako se teško ranjena punih 12 dana borila za život, nije izdržala, pala je kao deseta žrtva masovnog ubice sa Vračara.

U svom krvavom piru, po hodnicima i učionicama Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", u bestijalnom naletu ubio je devetoro učenika i ranio šestoro dece >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i profesorku. Teško ranjena metkom u glavu se junački borila, ali nije izdržala.

Patrijarh srpski Porfirije održao je potresan govor.

- Ona koja nosi ime anđeosko otišla je u naručje Božje. Kad god smo suočeni sa smrću, uvek iznova se vraćamo na pitanje smisla postojanja života. Od odnosa prema kraju i odlasku sa ovoga sveta sve ono što je prethodilo dobija značenje. Kada se desi da ode od nas neko ko je na početku svoga života, počinjemo da razumemo šta znači život i biološki kraj. Tada shvatamo najpre da odlazak sa ovoga sveta nije samo biološka činjenica, nego je odlazak sa ovoga sveta izazov i bol kada ode neko koga smo čitavim svojim bićem voleli - rekao je patrijarh i dodao:

- Siguran sam da i pored neopisive tuge odlazak iz ovoga sveta nije poslednja reč. Ona i njeni drugovi i drugarice usmrćeni su zlom koje nema ni ime ni prezime. Smrt je najveći i najsnažniji podsetnik da smo jedni drugima potrebni. Molimo se za devojčicu i njene drugove i drugarice i za svu nevino stradalu decu na ovom svetu. Dragi roditelji, neka vam gospod da putokaz da se molimo za vašu ćerku i da devojčici da svoje carstvo nebesko - glasio je potresan govor patrijarha Porfirija na sahrani stradale devojčice.

Na većni počinak biće ispraćena na beogradskom groblju Lešće, uz opelo koje sa sveštenstvom služi patrijarh srpski Porfirije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.