JE LI OVO MULTIETNIČKO SARAJEVO?! Napadnut SRPSKI zvaničnik! Nasilnici uzvikivali ubij Srbina, STIGAO ŽESTOK odgovor iz BANJALUKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jan.2024, 20:32

JE LI OVO "MULTIETNIČKO" SARAJEVO?! Napadnut SRPSKI zvaničnik! Nasilnici uzvikivali "ubij Srbina", STIGAO ŽESTOK odgovor iz BANJALUKE

Jedva sprečen fizički sukob

Zamenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović (SNSD) izjavio je da je napadnut u Sarajevu, posle ječerašnjeg nastavka sudskog procesa protiv predsednika Republike Srpske Miloradu Dodiku u Sudu BiH.

SILOVITO UDARIO ŽENU NA PEŠAČKOM, ODBACIO JE DO ZIDA ZGRADE: Nakon što je objavljen uznemirujući snimak policija otkrila ko je vlasnik vozila (VIDEO)

- Jučerašnji napad me nije uplašio, ostajem u Sarajevu da štitim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << interese RS - rekao je Goganović, nakon što se danas sastao sa zamenikom presedavujuće Saveta ministara BiH Stašom Košarcem i ministrom bezbednosti Nenadom Nešićem.

On je naveo da se incident dogodio posle ročišta u procesu protiv predsednika RS Milorada Dodika, u Sudu BiH, kada je od zgrade suda krenuo ka Lukavici, u Istočnom Sarajevu.

- Zastao sam kod jednog kioska, kada je grupa od dva – tri čoveka krenula prema meni, dobacujući mi vulgarne reči, ’ubij Srbina’ i slično. Ljudi koji su bili sa mnom sprečili su fizički kontakt. Nije ugodan osećaj kada vam se tako nešto dogodi, jer ja samo radim svoj posao. Juče sam napadnut ja, sutra će to biti neko drugi - dodao je Goganović, navodi RTRS.

Zanimljivo je da je pre nekolika dana ministar odbrane BiH Zukan Helez podneo optužbu protiv Goganovića zbog proslave Dana Republike Srpske. To je Goganovićev šef kabineta danas, nakon napada, označio kao poziv na linč. 

O napadu se oglasio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik. On je na društvenoj mreži "Iks" napisao:

- Republika Srpska će zaštititi predstavnike Srpske u institucijama na nivou BiH i u narednim danima biće preduzete sve potrebne aktivnosti. Osim nekoliko iznuđenih izjava, do sada nismo čuli nijednu izjavu u kojoj se nedvosmisleno osuđuje nasilje nad Srbima, dok su istim glasom govorili o svemu što je protiv Srpske. Srbi u Sarajevu ne mogu slobodno da se kreću i to je jasno i iz jučerašnjeg napada.

Република Српска заштитиће представнике Српске у институцијама на нивоу БиХ и у наредним данима биће предузете све потребне активности.

Срамни напад на замјеника министра одбране Александра Гогановића је резултат антисрпске политике коју воде представници политичких муслимана уз…

— Милорад Додик (@MiloradDodik) January 18, 2024

O slučaju je komentar dao i zamenik predsedavajućeg Saveta ministara BiH Staša Košarac, inače član Dodikovog SNSD-a. On je naveo kako se u Srpskoj pokušava napraviti atmosfera pritiska na legitimno izabrane predstavnike naroda i institucije.

- Pokušava se na neustavan i nezakonit način suditi predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, Srpskoj se pokušava oduzeti imovina, pokušavaju nametnutim zakonima da modeliraju izbornu volju srpskog naroda u BiH. Šta je to drugo, nego agresija na Srpsku - dodao je Košarac.

(Srbija Danas/M.B.)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.