JAPANCI ODUŠEVILI SRBIJU! Pevaju ČUVENU SRPSKU PESMU bez GREŠKE, na repertoaru i MAKEDONSKO DEVOJČE

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2020, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAPANCI ODUŠEVILI SRBIJU! Pevaju ČUVENU SRPSKU PESMU bez GREŠKE, na repertoaru i "MAKEDONSKO DEVOJČE"

Romski bend iz Japana Pyramidos u svom stilu je izveo jednu od najpoznatijih pesama sa juga.

Romski bend iz Japana Pyramidos, koji neretko svira melodije sa Balkana, preradio je i pesmu „Niška Banja“. U svom stilu su izveli jednu od najpoznatijih pesama sa juga i skoro celu je otpevali na srpskom jeziku.

U ovom bendu kažu da su pesmu Niška Banja čuli prošle godine, da im se svidela, te da su želeli da je obrade zbog prave balkanske atmosfere.

- Pesmu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo čuli prošle godine i odlučili da je obradimo jer ima pravu balkansku atmosferu. Od svih verzija pesme, posebno nam se sviđa izvedba Olivere Katarine (iz filma Sakupljači perja) - kažu iz benda.

Kako su napisali u biografiji na Tviteru, oni su bend iz Tokija koji svira balkansku muziku u jedinstvenom aranžmanu i dodaju da su do sada imali tri uspešne turneje u ovim krajevima.

Na spisku numera kojima su se Japanci poigrali, pored pesme "Niška Banja" našla se i numera "Makedonsko devojče", grčka “maria Me Ta Kitrina” i druge pesme iz regiona...

Podsetimo, i ranije je ova ritmična melodija, koju je napisao jedan od najsvestranijih ljudi bogate niške čaršije Dušan Cvetković čika Duca, ​​​bila izazovna izvođačima i horovima širom sveta, a našla se i u holivudskom filmu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.