JAPANAC SE VAKCINISAO U NIŠU: Do Srbije putovao biciklom kroz 27 zemalja

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2021, 15:05

JAPANAC SE VAKCINISAO U NIŠU: Do Srbije putovao biciklom kroz 27 zemalja

Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar pomogao je da se to i ostvari.

Takakomi Asahi (33) iz japanskog grada Osaka, pre tri dana je stigao u Niš u nadi da će mu u ovom gradu biti uslišena molba da primi vakcinu protiv Covida 19. To se danas i dogodilo i mladi Japanac je tačno u 14 sati vakcinisan, saznaju mediji.

Kako je rekao Takakomi, obratio se Vladi Srbije jer planira da u našoj zemlji ostane dve nedelje i nadao se sve vreme da će primiti vakcinu.

Vozom, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << autobusom i biciklom prošao je 27 zemalja, ali mu je pandemija zatvorila mnoge granice, pa je odlučio da se vakciniše.

Profesionalni muzičar koji je u domovini predavao bas gitaru u muzičkoj školi, kaže da je bio spreman i da plati vakcinu iako priznaje da raspolaže skromnim sredstvima.

U Nišu je kampovao u centru grada, sve dok nije upoznao novinarku iz Niša, koja ga je ugostila u svom porodičnom domu. Takakomi će kod nje ostavi naredne tri nedelje, sve do primanja druge doze vakcine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.