Izvor: B92, 18.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAKSIC O IZBORIMA NA KOSOVU

Kosovska Mitrovica -- Predsednik Regionalnog odbora Demokratske stranke Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Jaksic rekao je da ocekuje da ce najvisi drzavni vrh pozvati kosovske Srbe da se ne pojave na izborima zakazanim za 17. novembar. "Ovo su izbori za stvaranje jedne nove, tudje, druge drzave i Srbi nemaju sta da traze na njima. Svako nase ucesce samo ce da legalizuje nastajanje jos jedne paradrzavne tvorevine na Balkanu", rekao je Jaksic. On je naglasio da Srbe obavezuje i odluka Skupstine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije u kojoj se navodi da bez poboljsanja uslova i promene ustavnih okvira Srbi nemaju razloga da ucestvuju na tim izborima. Jaksic je sastanak predstavnika Srba i kosovskih Albanaca u Pristini ocenio kao "nastojanje medjunarodne zajednice da navodno priblizi Albance i Srbe".

"Mislim da je srpska delegacija imala priliku da se uveri da je medjunarodna zajednica na strani arogantnih, osionih, prepotentnih srpskih protivnika", rekao je Jaksic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.