JAKOV NE SLAVI SRPSKU: Predsednik Crne Gore ŠOKIRAO Srbe u ovoj državi!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jan.2024, 15:14

JAKOV NE SLAVI SRPSKU: Predsednik Crne Gore ŠOKIRAO Srbe u ovoj državi!

Milatović neće ići na proslavu Dana Republike Srpske

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović šokirao je Srbe u ovoj državi izjavom da neće ići 9. januara na proslavu Dana Republike Srpske, uprkos upućenom pozivu.

- Znate moj stav koji se tiče celovitosti BiH, to je naša državna politika, to je i moj stav, kazao je Milatović i dodao da što se tiče ostalih državnih zvaničnika Crne Gore, svako će svojim delovanjem pokazati određene političke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stavove.

On je ponovio da se snažno zalaže i veruje u sekularnu državu Crnu Goru, gde je jasno podeljena državna i crkvena vlast.

- To je moj stav. To jesam li ja vernik ili nisam vernik je moje lično osećanje - dodao je Milatović, i pojasnio da na njegove stavove nijedna verska organizacija nema apsolutni uticaj. - Kršten sam u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj Srpske pravoslavne crkve. Mislim da Mitropolija kao deo SPC u Crnoj Gori uživa veliko poverenje građana i ja tu činjenicu poštujem - naveo je Milatović u intervjuu za VIjesti.

Podsećamo čitaoce da je na prošloj proslavi 9. januara u Banjaluci prisustvovalo nekoliko ministara iz crnogorske vlade. Oni su dominantno pripadali Socijalističkoj narodnoj partiji Vladimira Jokovića. Nakon te posete prošli su pravi torpedo medijskih napada zbog navode podrške "srpskom svetu" i kako oni smatraju "neustavnom" Danu Republike Srpske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.