JAČI OD ZAKONA: Vlado Georgiev šest puta uhvaćen pijan za volanom!

Izvor: Kurir, 02.Avg.2013, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JAČI OD ZAKONA: Vlado Georgiev šest puta uhvaćen pijan za volanom!

Zbog ovih prekršaja sledi mu kazna od 30 dana zatvora, 130.000 dinara i oduzimanje dozvole na 12 meseci

Vlado Georgiev bi, ukoliko ga neko ne spreči da pijan vozi, ladno mogao da ubije nekog!

Kako Kurir otkriva, pevač je 21. marta 2010. godine uhvaćen sa 1,67 promila alkohola u krvi, što se podvodi pod veoma tešku alkoholisanost, a da za to uopšte nije snosio odgovornost.

Ova šljokara je sasvim opušteno nastavila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da ređa slične prekršaje, zbog kojih bi mogao da završi u zatvoru. Kad bi se svi sabrali, odležao bi 30 dana, a morao bi da plati i 130.000 dinara, dok bi mu vozačka dozvola bila oduzeta na više od 12 meseci.

- Vlado je 21. marta 2010. zbog vožnje u pijanom stanju priveden u policiju, gde je proveo 12 sati na trežnjenju. Pošto nije verovao u naš alko-test, na lični zahtev, što je dozvoljeno zakonom, odveden je i na VMA radi vađenja krvi, ali mu je i tamo potvrđen isti rezultat. Taj predmet je kasnije prosleđen sudu, a nakon određenog vremena stigla nam je povratna informacija da je postupak prekinut, bez obrazloženja zbog čega - kaže za Kurir izvor iz policije.

Skoro godinu dana kasnije Georgiev je ponovo ulovljen u bahatoj vožnji.

- Njega su 21. februara 2011. saobraćajci opet zaustavili i tada mu je izmereno 1,11 promila alkohola u krvi. Za tri godine, pored ova dva veća pijanstva, još najmanje četiri puta je zabeleženo da je vozio pod dejstvom alkohola, s procentom od 0,6 do 1 promil. Za manje od 0,5 promila kazna je 5.000 dinara i može da se plati i na licu mesta - zaključuje sagovornik.

Georgiev: Saobraćajci su teleće face!

Vlado je nedavno je izvređao saobraćajce na Tviteru jer su zaustavili auto u kome je on bio suvozač.

- Postoje ti školovani saobraćajci koji pišu zapisnik 23 minuta. Zube i „calf face“ (teleća faca, prim. aut.) ne bih komentarisao. Krapinski čovek u uniformi saobraćajca nije uspeo da mi pokvari veče - tvitnuo je Georgiev cinično.

Zastareo slučaj

Kako smo saznali, sudski postupak protiv Vlade Georgiev za vožnju u veoma teškom pijanstvu je prekinut. Vrlo je moguće da se nije odazivao na pozive suda, te je u roku od dve godine taj predmet zastareo. Pozvali smo Prekršajni sud kako bismo proverili zbog čega Georgiev nije kažnjen i šta se desilo s njegovim slučajem, a tamo nam je rečeno da nam odgovor može dati samo predsednik suda, koji nije bio u zgradi.

Šta se dešava pod dejstvom alkohola

I kategorija - 0,5-0,8 promila

Oslabljena ravnoteža, smanjena sposobnost opažanja i reagovanja, smanjena procena rastojanja i prilagođenost očiju na menjanje intenziteta svetla i osetljivost na crveno svetlo.

II kategorija - 0,8-1,2 promila

Nastaje slabljenje perifernog vida (tzv. tunelski vid), izražena slabost na uočavanje prepreka i ocenu njihovih dimenzija, euforija, smanjivanje osećaja na svetlo/tamno.

III kategorija - 1,2-1,4 promila

Početak potpune nesposobnosti za vožnju, dalje pogoršanje perifernog vida, ozbiljno pogoršanje koncentracije, precenjivanje sopstvenih sposobnosti, zakasnele i oslabljene reakcije, euforija...

IV kategorija - više od 1,4 promila

Vlado Georgiev

Damir Okanović: Može u zatvor jer ponavlja prekršaj

Pozvali smo Damira Okanovića da nam on, kao predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja, precizno kaže kakva je kazna predviđena za ovoliko uzastopnih prekršaja.

- Za veoma tešku alkoholisanost, u koju spada i 1,67 promila, predviđena je kazna 30 dana zatvora, zatim novčana od 15.000 do 30.000 dinara, 12 kaznenih poena i osam meseci zabrane upravljanja motornim vozilom. Za sve ostale od 0,6 do do 1,11 važi ista kazna od 6.000 do 20.000 dinara, šest kaznenih poena i tri meseca zabrane vožnje. Zatvorska kazna nije predviđena, sem ako je sud ne odredi zbog učestalosti prekršaja. Ukoliko bi se izricala jedinstvena presuda za sve zajedno, kazna bi se kretala od 45.000 do 130.000 dinara i 30 dana zatvora. Poeni se sabiraju do 18, kada sledi privremeno oduzimanje dozvole na godinu dana. Nažalost, kod redovnih sudskih postupaka veoma lako može doći do zastarevanja ovakvih slučajeva, i to nema veze s tim da li je u pitanju poznata ili anonimna ličnost - zaključuje Okanović.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JAČI OD ZAKONA: Vlado Georgiev šest puta uhvaćen pijan za volanom!

Izvor: Dzungla.org, 02.Avg.2013

Zbog ovih prekršaja sledi mu kazna od 30 dana zatvora, 130.000 dinara i oduzimanje dozvole na 12 meseci OpširnijeKurir

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.