PRED NAMA JE ZAJEDNIČKA BUDUĆNOST Predsednik Skupštine Srbije ugostio Jakova Milatovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2023, 19:21

"PRED NAMA JE ZAJEDNIČKA BUDUĆNOST" Predsednik Skupštine Srbije ugostio Jakova Milatovića

Milatović je istakao značaj daljeg infrastrukturnog, investicionog i ekonomskog povezivanja, ukazujući na sve uspehe koje Srbija i Crna Gora beleže u ovim oblastima.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić sastao se danas sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.

Kako je Orlić na početku razgovora ocenio, Milatovićeva poseta, kao i učešće predsednika Aleksandra Vučića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na inauguraciji predsednika Crne Gore, predstavljaju otvaranje novog lista u odnosima dve zemlje, kojima je doprinos spremna da pruži i Skupština Srbije.

- Naša Poslanička grupa prijateljstva sa Crnom Gorom, u duhu jačanja saradnje i unapređenja odnosa, tradicionalno je među najbrojnijima i najpopularnijima koje se formiraju u NS RS - poručio je Orlić.

Sastanku sa predsednikom Crne Gore prisustvovala je i potpredsednica NS RS Sandra Božić, kao i predsednik PGP sa CG Igor Bečić, koji su potvrdili spremnost da i lično doprinesu jačanju odnosa dve zemlje.

Iskazao je snažnu spremnost da, na temeljima partnerstva, međusobnog razumevanja i uvažavanja, dve zemlje reše osnovna pitanja koja utiču na svakodnevni život građana, kao i da se intenzivira saradnja u svim oblastima od uzajamne koristi, što doprinosi revitalizaciji dobrosusedskih odnosa.

Orlić je poručio da Srbija, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, na svim nivoima vodi državnu politiku posvećenu sveobuhvatnom razvoju, kao i očuvanju mira i stabilnosti, kao osnovnim preduslovima za svaki napredak.

- Nažalost, na KiM su, od strane Aljbina Kurtija, i mir i stabilnost ugroženi na najdrastičniji način. Ne smemo i nećemo da dozvolimo da jedan čovek nanese katastrofalnu štetu, ne samo Srbiji i srpskom narodu na KiM, već svima u regionu. Mi nastavljamo da se zalažemo za dijalog, bolju budućnost za sve, ali očekujemo da i svi drugi podrže mir i jasno osude Kurtijevo antievropsko i anticivilizacijsko ponašanje - poručio je predsednik NS RS i dodao da Srbija ostaje opredeljena za dalji razvoj ekonomske saradnje sa Crnom Gorom, postizanje novih rekorda u trgovinskoj razmeni, kao i za nastavak zajedničkog rada kada je reč o novim investicijama i infrastrukturi - izgradnji novih autoputeva, dalekovoda, gasne infrastrukture, modernizaciji pruge.

Predsednik Milatović se zahvalio Orliću na prilici za otvoreni razgovor, iskazujući razumevanje za pozicije Srbije i podršku dijalogu između Beograda i Prištine.

Naglasio je da jedan od ciljeva državne politike Crne Gore predstavlja jačanje bilateralnih veza sa državama regiona.

- Pred nama je nedvosmisleno zajednička budućnost i stoga ostajemo istrajni na putu unapređenja odnosa između naše dve zemlje koje su, i ekonomski i geografski, u središtu Zapadnog Balkana - zaključio je Milatović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.