JA SE SVEMU SMEJEM PA ME SVE I BOLI... Snimak poginulog kamiondžije slama i najtvrđa srca, prijatelji ne mogu da se pomire sa gubitkom: Ne samo da si bio čovek već ljudina, a postao si LEGENDA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 23:04

"JA SE SVEMU SMEJEM PA ME SVE I BOLI..." Snimak poginulog kamiondžije slama i najtvrđa srca, prijatelji ne mogu da se pomire sa gubitkom: Ne samo da si bio čovek već ljudina, a postao si LEGENDA (VIDEO)

Porodica, prijatelji i kolege ne mogu i dalje da se pomire sa pogibijom mladića (26) koji je tragično stradao na graničnom prelazu sa Bugarskom.

Javnost je pre par dana pogodila strašna vest o pogibiji mladog srpskog kamiondžije na granici sa Bugarskom. Tada je na prelazu Kalotina pod još nerazjašnjenim okolnostima došlo do tragedije u kojoj je mladić izgubio život.

Kako se tada komentarisalo na mrežama, do nesreće je došlo zbog nesmotrene greške mladog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kamiondžije (26). On je navodno pri izlasku iz kamiona kada je krenuo do toaleta, zaboravio da spusti ručnu i nažalost na taj način stradao.

Porodica, kolege i prijatelji se već danima opraštaju od njega na društvenim mrežama i dele potresne snimke mladića koji je po svemu sudeći bio vedrog duha, prepoznatljivog osmeha i smisla za humor, omiljen i među kolegama i među prijateljima.

Na društvenim mrežama je jedan od mnogobrojnih prijatelja mladića objavio snimak nastradalog kamiondžije uz potresne reči:

"Ne samo da si bio čovek, već ljudina, a postao si legenda...", piše u opisu snimka na kom mladi kamiondžija recituje stihove dobro poznate pesme Vladislava Petkovića Disa - "Pijanstvo".

Kada je pročitate i odslušate, garantujemo vam da će se većina vas pronaći u svakom stihu.

"Ne marim da pijem, al sam pijan često.

U graji, bez druga, sam kraj pune čaše,

Zaboravim zemlju, zaboravim mesto

Na kome se jadu i poroci zbraše.

Ne marim da pijem. Al kad priđe tako

Svet mojih radosti, umoran, i moli

Za mir, za spasenje, za smrt ili pako

Ja se svemu smejem pa me sve i boli.

I pritisne očaj, sam, bez moje volje,

Ceo jedan život, i njime se kreće;

Uzvik ga prolama: „Neće biti bolje,Nikad, nikad bolje, nikad biti neće.“

I ja žalim sebe. Meni nije dano

Da ja imam zemlju bez ubogih ljudi,

Oči plave, tople kao leto rano,

Život u svetlosti bez mraka i studi.

I želeći da se zaklonim od srama,

Pijem, i zaželim da sam pijan dovek;

Tad ne vidim porok, društvo gde je čama,

Tad ne vidim ni stid što sam i ja čovek."

Mladić je po svemu sudeći bio pesnička i umetnička duša. Na njegovim profilima na društvenim mrežama stoje brojni snimci u kojima recituje stihove pesama, peva, svira...

Poginulog mladića je javnost u Srbiji upoznala pre dve godine kada je sa grupom srpskih vozača kamiona preživeo agoniju na ukrajinskoj granici jer im ukrajinske vlasti nisu dozvolile da izađu iz zemlje. Tada su dane provodili u hladnim kabinama, bez hrane i vode.

- Ovo je samo još jedno iskustvo, voziti kamion nije lako i taj posao može da obavlja samo onaj ko voli takav način života. Teško bilo jeste, napeto i obojeno strahom za goli život, ali takve stvari se dešavaju. Sledeća tura mi je opet ka Rusiji, za nekoliko dana krećem u Moskvu, ali ovaj put ne preko Ukrajine već Litvanije i Latvije. Put jeste duži, ali je sada sigurniji - rekao je tada uz svoj prepoznatljiv osmeh.

Srbija Danas/Nenad Đukić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.