JA SAM SVOJU MISIJU ZAVRŠIO Saša Janković zvanično najavio ostavku na mesto Zaštitnika građana

Izvor: Blic, 06.Feb.2017, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"JA SAM SVOJU MISIJU ZAVRŠIO" Saša Janković zvanično najavio ostavku na mesto Zaštitnika građana

Oko stotinu političara, zvaničnika, predstvanika diplomatskog kora, kao i poznatih ličnosti okupilo se u ponedeljak u Palati Srbije povodom obeležavanja decenija postojanja Zaštinika građana i rada ove institucije, a gde je nosilac te funkcije Saša Janković i zvanično najavio ostavku.

Kao domaćin, Janković je dočekao goste među kojima su bili američki ambasador Kajl Skot i političari Žarko Korać.

Iz diplomatskog kora bio je i ambasador Nemačke Aksel >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ditman, kao i šef misije UNHCR-a Hans Šoder, predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjisnka prava Meho Omerović i lideri opozicionih partija Boris Tadić, Dragan Šutanovac, Čeda Jovanović, Boško Obradović i Zoran Živković.

- Srbija danas ima instituciju. Institucije su te koje čuvaju dostojanstvo građana, čuvajmo ih. Čuvajmo Zaštitnika građana, trebaće nam, a ja sam svoju misiju ovde završio - završio je obraćanje Janković, zahvalivši se svojim saradnicima, uputivši im reči da su upravo oni ti koji predstavljaju Zaštitnika.

Jankovićeva ostavka se svakako očekivala zbog najavljene kandidature za predsednika Srbije. One je na ovu funkciju stupio 23. jula 2007. godine.

Okupljenima obratili su se Rodoljub Šabić, poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Miloš Janković, zamenik Zaštitnika građana i Lora Vidović, hrvatski ombudsman.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ostavka Jankovića: Ja sam završio misiju

Izvor: OkRadio.rs, 07.Feb.2017, 09:43

Oko stotinu političara, zvaničnika, predstvanika diplomatskog kora, kao i poznatih ličnosti okupilo se u ponedeljak u Palati Srbije povodom obeležavanja decenija postojanja Zaštinika građana i rada ove institucije, a gde je nosilac te funkcije Saša Janković i zvanično najavio ostavku. Kao domaćin,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.