JA SAM PREDSEDNIK I ONIH HRVATA U BiH Milanović isprozivao Komšića, nema pojma u čije ime govori na skupštini UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2021, 12:02

"JA SAM PREDSEDNIK I ONIH HRVATA U BiH" Milanović isprozivao Komšića, nema pojma u čije ime govori na skupštini UN

Potez Željka Komšića podigao prašinu u celom regionu

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio da ne zna sa kakvim mandatom je član Predsedništva BiH Željko Komšić došao na sednicu Generalne skupštine UN i u čije ime govori.

- Komšić je došao kao jedan od članova Predsedništva BiH. Ne znam uopšte sa kakvim mandatom i u čije ime govori. Čak i da je predstavnik Hrvata, jer funkcionišu kao tri člana, ja sam predsednik hrvatskih građana i onih Hrvata >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji žive u BiH. To je moja dužnost i obaveza - rekao je Milanović u Njujorku nakon obraćanja u Generalnoj skupštini UN.

Na pitanje da objani kako je on predsednik i Hrvata u BiH, on je naveo da je predsednik Hrvata u BiH u onoj meri u kojoj Ustav kaže, da se brine i vodi računa o statusu Hrvata van Hrvatske, ali uz poštovanje zemalja u kojima žive.

- Hrvati u BiH i Njujorku imaju pravo glasa - rekao je Milanović uvideoizjavi za Aldžazira Balkans.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.