JA SAM I TADA ŠTITIO CRKVU! Zdravko Krivokapić prvi put o tome zašto nije potpisao Temeljni ugovor

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2023, 17:38

" JA SAM I TADA ŠTITIO CRKVU!" Zdravko Krivokapić prvi put o tome zašto nije potpisao Temeljni ugovor

Krivokapić je za podgorički Dan rekao da bi trajao onoliko da je potpisao Temeljni ugovor, koji mu je nuđen u Beogradskoj patrijaršiji, a koji je, kako tvrdi, bio nezakonit i neustavan.

Bivši crnogorski premijer Zdravko Krivokapić izjavio je da mu nije žao što nije potpisao Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom i tvrdi da je time navodno štitio Crkvu.

Krivokapić je za podgorički Dan rekao da bi trajao onoliko da je potpisao Temeljni ugovor, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji mu je nuđen u Beogradskoj patrijaršiji, a koji je, kako tvrdi, bio nezakonit i neustavan.

- Trajao bih ne znam koliko. Temeljni ugovor je jedna priča koja se vodila od Beograda, određenih episkopa, Demokratskog fronta. Četiri episkopa koji su nadležni za Crnu Goru ugovor su 21. jula poslali Patrijaršiji. Neću dozvoliti da se išta loše nanese Crkvi mojih predaka, zato sam loše i profilisan, da ću žrtvovati državnički čin da bih potpisao nezakonit i neustavan Temeljni ugovor koji mi je nuđen u Patrijaršiji. Ja sam tada štitio i Crkvu. Nije mi žao - tvrdi Krivokaić.

Krivokapić je na premijersku poziciju došao sa izborne liste Za budućnost Crne Gore, čija je okosnica bio Demokratski front i to tako što mu je poziciju nosioca, prvog na listi, ustupio jedan od lidera tog saveza Andrija Mandić.

A, kada je formirao vladu rekao je da će ona biti ekspertska i da u njoj nema mesta za ljude iz Demokratskog fronta.

Temeljni ugovor Crne Gore sa SPC potpisali su 3. avgusta prošle godine u Podgorici premijer Dritan Abazović i patrijarh Porfirije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.