J.Koreja sigurna da bi uništila S.Koreju u ratu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2017, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

J.Koreja sigurna da bi uništila S.Koreju u ratu

Vojska Južne Koreje saopštila je danas da bi veoma brzo uništila artiljeriju Severne Koreje na prvoj liniji fronta, u slučaju rata na Korejskom poluostrvu.

Vojska je u izveštaju dostavljenom Skupštini predstavila plan iz tri dela, u kojem bi prvi put bila iskorišćena "korejska taktička raketa zemlja-zemlja" (KTSSM), kolokvijalno poznata kao "ubica artiljerije".

"KTSSM-I će pogoditi neprijateljske tunele u kojima se nalaze samohodne haubice kalibra 170mm i višecevni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raketni lanseri kalibra 240mm", navodi se u izveštaju, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Rakete KTSSM-II će biti usmerene prema "skad" raketnim postrojenjima i raketnim lanserima kalibra 300mm.

Većina severnokorejske artiljerije nalazi se duž demilitarizovane zone.

U planu južnokorejske Vojske, navodi se da bi balističke rakete "Hjunmu - II" bile lansirane na nuklearna postrojenja Severne Koreje.

Rakete "Hjunmu" klase, južnokorejske proizvodnje, imaju domet do 800 kilometara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.