Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jun.2017, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvučeno 31 tijelo nakon pada aviona u Mjanmaru

JANGON - Spasioci su izvukli 31 tijelo žrtve pada vojnog aviona u Mjanmaru, koji je nestao iznad Andamanskog mora sa 122 putnika i člana posade.

Osam vojnih brodova i sonarnih sistema pridružilo se potrazi za žrtvama, zajedno sa 20 civilnih brodova po olujnom vremenu već treći dan kod južnih obala zemlje, saopštila je vojska.

"Nismo dobili informacije o preživjelima. Nadamo se da ima preživjelih", rekao je regionalni zvaničnik socijalne pomoći Pju Pju Vin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Desetine vojnika su u pripravnosti da pomognu ako bude izvučeno još tijela na obale ribarskog sela Sanlan, koje je udaljeno 600 kilometara od Jangona.

U avionu, koji se srušio 7. juna, bilo je 106 putnika i 14 članova posade. Većina putnika bila su vojna lica i njihove porodice, a među žrtvama je i veći broj djece.

Avion je letio iz grada Mjeik do Jangona. Ova razdaljina smatra se kratkom i rutinskom.

(Foto: Tanjug/AP)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Pronađeno 31 tijelo nakon pada mijanmarskog aviona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jun.2017

Broj pronađenih tijela iz mijanmarskog vojnog aviona sa 122 putnika koji je nestao iznad Andamanskog mora povećao se na 31, dok potraga traje već treći dan. Osam vojnih brodova i sonarnih sistema uključeno je u potragu za žrtvama, kao i 20 civilnih brodova, saopćila je vojska, prenosi Reuters. "Nismo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.