Izvršna vlast negoduje zbog kritika u medijima

Izvor: Beta, 15.Apr.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvršna vlast negoduje zbog kritika u medijima

BEOGRAD, 15. aprila 2015. (Beta) - Zaštitnik gradjana Saša Janković izjavio je u sredu da izvršna vlast u Srbiji negoduje na kritiku medija, te oni koji misle drugačije nego vlast, strahuju da mogu doći u neugodan položaj.

"Ima medija u kojima se čuju kritički stavovi, ali moram da zamerim izvršnoj vlasti iz koje se čuju pozivi i vrsta komunikacije kojim se izražava negodovanje zbog kritičkih stavova", rekao je Janković predstavljajući godišnji izveštaj pred Odborom Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << Srbije za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova.

Kako je istakao, uloga države nije da bude na jednoj strani, već da promoviše slobodu govora.

"Kod nas se s pozicije izvšne vlasti emituje (poruka) da su oni koji izražavaju kritičko mišljenje, strani plaćenici, oni koji ne vole državu. To izaziva strah medija i novinara da će doći u neugodnu poziciju i u pogledu oglašavanja", ocenio je Janković.

Zaštitnik gradjana govorio je i o pritužbama gradjana i rekao da se one većunom odnose na lošu upravu - više od 40 odsto.

On je dodao da su problemi gradjana česti zbog spornih propisa koje je donela Skupština Srbije. Kao primer je naveo Zakon o privremenom uredjivanju načina isplate penzija kojim su penzije u suštini smanjene, a da penzionerima nisu odstavljena rešenja o tome što zakon nalaže u slučaju promene iznosa.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Janković: Izvršna vlast negoduje zbog kritika u medijima

Izvor: Blic, 15.Apr.2015

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je danas da izvršna vlast u Srbiji negoduje na kritiku medija, te oni koji misle drugačije nego vlast, strahuju da mogu doći u neugodan položaj...- Ima medija u kojima se čuju kritički stavovi, ali moram da zamerim izvršnoj vlasti iz koje se čuju pozivi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.