Izvršen teroristički napad: Brojite mrtve i ranjene FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 13:10

Izvršen teroristički napad: "Brojite mrtve i ranjene" FOTO/VIDEO

Najmanje osam osoba je povređeno, od kojih tri teško, u napadu u Tel Avivu, saopštila je danas lokalna policija, ocenjujući da je reč o "terorističkom napadu".

Kako se navodi, oni su povredjeni nakon što je napadač kamionetom naleteo na ljude na trotoaru, a zatim je izašao i izbo druge, objavio je Jerusalem Post.

Izraelski mediji su napadača identifikovali kao 20-godišnjeg Palestinca Hasina Kalila iz grada As Samu na jugu Zapadne obale.

Prema njihovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saznanjima, on je u Izrael ušao sa dozvolom za lečenje.

U međuvremenu, Bi-Bi-Si javlja da je Hamas preuzeo odgovornost za napad. Britanski mediji dobili su i saopštenje palestinske militantne grupe Hamas i njenog portparola Muhameda Hamadea.

On kaže da je "herojski" napad u Tel Avivu deo "prirodnog odgovora na masakr palestinskog naroda" i da je to "legitimna samoodbrana od kršenja svih ljudskih normi od strane izraelskog okupatora".

Dalje se kaže: "Okupator se mora pripremiti da prebroji svoje mrtve i ranjene, jer krv naše dece nije jeftina".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.