Izvinjenje i sankcije zbog prekida baleta „Bajadera

Izvor: Politika, 24.Jun.2011, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvinjenje i sankcije zbog prekida baleta „Bajadera"

BEOGRAD - Upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Božidar Đurović uputio je danas javno izvinjenje publici zbog sinoćnjeg prekida baletske predstave „Bajadera”, izazvanog odbijanjem grupe igrača da izađe na scenu.

Upravnik je najavio i odgovarajući postupak protiv onih koji su se poigrali i sa publikom i sa ugledom nacionalnog teatra. „Sinoć je u Narodnom pozorištu u Beogradu, na moju veliku žalost, prekršen sveti pozorišni zakon - da pozorište postoji zbog publike. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Najiskrenije vam se izvinjavam za neprijatnost koju ste, ispunivši salu do poslednjeg mesta, doživeli iznenadnim prekidom izvođenja 'Bajadere'“, saopštio je Đurović.

On je objasnio da je „do prekidanja došlo zbog toga što je grupa baletskih igrača, bez razloga i bez najave, u trenutku kada je predstava počela, odlučila da ne izađe na scenu i time vam uskratila zadovoljstvo gledanja predstave za koju ste odvojili vaše slobodno vreme i novac”.

"Obaveštavam vas da će u odnosu na tu grupu umetnika, koji su se poigrali i sa vama i sa ugledom Nacionalnog teatra, biti pokrenut odgovarajući postupak”, poručio je Đurović.

 

Tanjug

objavljeno: 24.06.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.