Izveštaj o pogibiji učenika u Budimpešti u roku od tri dana

Izvor: Blic, 06.Okt.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj o pogibiji učenika u Budimpešti u roku od tri dana

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić izjavio je jutros, povodom pogibije učenika Đorđa Marickog u Budimpešti, da je obaveza stručnog vođe i agencije koja je organizovala putovanje da u roku od tri dana po završenoj ekskurziji dostavi izveštaj prosvetnoj inspekciji koja će utvrditi da li je ispoštovan pravilnik.

Istražni organi će utvrditi činjenice i šta se dogodilo, a prosvetna inspekcija da li je ekskurzija organizovana i izvedena po pravilniku koji je jasan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i strog, rekao je Kostić RTS-u.

On je rekao da postoji pravilnik o bezbednosti i da je pre odlaska na put direktor škole u obavezi da se sastane sa svim akterima ekskurzije - decom, agencijom, roditeljima, stručnim vođama i razrednim starešinama i da ukaže na sva pravila ponašanja u inostranstvu.

Kostić je objasnio da se u pravilniku radi podizanja bezbednosne situacije kaže da roditelji mogu doneti odluku da pored razrednog starešine pođu na ekskurziju još dva nastavnika koji predaju tom odeljenju da bi se podigao nivo bezbednosti.

Na ekskurziji je bilo 90 učenika, šest profesora, vođa puta, ljudi iz agencije i sve je realizovano u skladu sa pravilnkom, ali se nesrećni slučaj ne može predvideti, kaže Kostić.

On je objasnio da za organizovanje ekskurzije 60 odsto roditelja mora pismeno da se saglasi i ukoliko se ona može izvesti po pravilniku, direktor škole donosi odluku o ekskurziji.

Kostić je naveo da su profesori koji idu na ekskurzije sve vreme sa decom, da nemaju odmor nego im radni dan traje 24 sata.

Učenik srednje škole iz Sremske Mitrovice Đorđe Maricki juče je tragično izgubio život u Budimpešti kada je pao sa petog sprata hotela u kojem je sa svojim vršnjacima bio smešten.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izveštaj o pogibiji učenika u roku od tri dana

Izvor: S media, 06.Okt.2011

Istražni organi utvrdiće činjenice u vezi pogibije učenika Đorđa Marickog u Budimpešti. Obaveza stručnog vođe i agencije koja je organizovala putovanje je da u roku od tri dana po završenoj ekskurziji dostavi izveštaj prosvetnoj inspekciji. ..Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić izjavio...

Nastavak na S media...

Istraga o pogibiji učenika na ekskurziji

Izvor: Radio 021, 06.Okt.2011

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Kostić izjavio je, povodom pogibije učenika Đorđa Marickog u Budimpešti, da je obaveza stručnog vođe i agencije koja je organizovala putovanje da u roku od tri dana po završenoj ekskurziji dostavi izveštaj prosvetnoj inspekciji koja će utvrditi da li je ispoštovan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.