Izveštaj Evropske komisije: Srbija napredovala u oblasti reforme pravosuđa i medijskim reformama

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023, 00:51

Izveštaj Evropske komisije: Srbija napredovala u oblasti reforme pravosuđa i medijskim reformama

Izveštaj o Srbiji za 2023. godinu biće objavljen u Briselu, u sredu, 8. novembra,

Evropska komisija je u novom Izveštaju za 2023. godinu konstatovala napredak Srbije u oblastima pravosuđa i medija, a došlo je do napretka i u oceni o usklađivanju sa spoljnom politikom EU, saznaje Tanjug u diplomatskim izvorima.

Srbija je, prema mišljenju EK, napredovala i u oblasti reforme pravosuđa kao i u medijskim reformama. Pohvaljena su dva nedavno usvojena zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u okviru medijske strategije, Zakon o javnom informisanju i medijima i Zakon o elektronskim medijima - saznaje Tanjug.

Srbija je napredovala i kada je reč o usklađivanju sa spoljnom politikom EU, za razliku od prošle godine kada je konstatovano nazadovanje.

 zajedno sa izveštajima o proceni napretka svih kandidata i potencijalnih kandidata u procesu proširenja EU, a prvi put predstaviće se i izveštaji o Ukrajini, Moldaviji i Gruziji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.