Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski ministar: Platićemo Arapima da odu

Izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman rekao je da podržava ideju da arapskim građanima bude plaćeno da napuste zemlju.

Liberman je u danas objavljenom manifestu svoje partije "Izrael beitenu" rekao da podržava prepuštanje oblasti sa arapskom većinom na severu Izraela budućoj palestinskoj državi.

Istovremeno, on je podržao i davanje ekonomskih podsticaja Arapima koji su izraelski državljani da emigriraju. Arapi čine oko 20 odsto stanovnika Izraela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
U manifestu nisu izneseni stavovi o najtežim pitanjima u izraelsko-palestinskom konfliktu, uključujući status Jerusalima, budućnost jevrejskih naselja na Zapadnoj obali i granice Izraela.

Liberman je uvažio neophodnost teritorijalnog kompromisa radi sklapanja mirovnog sporazuma sa Palestincima, kao i sa umerenim arapskim državama.

Agencija AP navodi da Liberman, kao nekadašnji blizak saradnik premijera Benjamina Netanjahua, i sam ima ambiciju da postane predsednik vlade.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.