Izraelske trupe u centru Kan Junisa: Najžešće borbe do sada VIDEO

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 19:28

Izraelske trupe u centru Kan Junisa: Najžešće borbe do sada VIDEO

Izraelske trupe su stigle do centra Kan Junisa, najvećeg grada u južnoj Gazi, nekoliko dana nakon što je Izrael proširio svoju kopnenu ofanzivu.

Izraelski zvaničnici smatraju da se veći deo rukovodstva Hamasa možda krije u Kan Junisu, uporištu Hamasa, prenosi Tajms of Izrael.

General-major Jaron Finkelman, šef Južne komande izraelske vojske, kaže da njegove trupe vode najteže borbe od početka kopnene invazije pre više od mesec dana.

"Mi smo u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srcu Džabalije, u srcu Šejaje i od večeras, takođe u srcu Kan Junisa. Ovo je najintenzivniji dan bitke od početka kopnenog manevra, u smislu poginulih terorista, broja sukoba i upotrebe vatre sa zemlje i iz vazduha", naveo je on u izjavi koju su prenele Izraelske odbrambene snage (IDF).

Finkelman je rekao da je u planu nastavak napada na uporišta Hamasa. Izraelska vojska je saopštila da je izvršila upad u brojne Hamasove položaje u Džabaliji i Šedžaji, otkrivajući skrovišta oružja i "infrastrukturu terorista kako iznad zemlje, tako i ispod".

Deo oružja pronađen je u civilnim strukturama, navodi se u saopštenju IDF-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izraelska vojska steže obruč oko šefa Hamasa: Traže ga živog ili mrtvog

Izvor: Piplmetar.rs, 05.Dec.2023

M. P. . .. Načelnik generalštaba IDF, general-potpukovnik Herci Halevi, u utorak je nagovestio da se izraelska vojska približava šefu Hamasa dok je prodirala u srce Kan Junisa u južnoj Gazi .. Foto: SOPA Images / Sipa Press / Profimedia. .. Izraelska vojska...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.