Izraelska vojska pronašla još jedan tunel Hezbolaha

Izvor: B92, 16.Dec.2018, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelska vojska pronašla još jedan tunel Hezbolaha

Izraelska vojska saopštila je da je pronašla još jedan tunel Hezbolaha za napade na Izrael, prokopan iz Libana, četvrti otkriven u poslednjih nekoliko nedelja.

Izraelski vojni protparol je rekao da su vojnici postavli eksploziv u tunel u okviru operacije da se pronađu i unište prolazi ispod granice, za koje Izrael tvrdi da su ih prokopali ekstremisti Hezbolaha da napadnu Izraelce.

On je upozorio da ko god uđe u tunel s libanske strane rizikuje život i optužio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Liban da krši Rezoluciju 1701 Saveta bezbednosti UN kojom je okončan Drugi libanski rat 2006. godine i suverenitet Izraela, preneli su izraelski mediji.

Izraelska vojna operacija uništavanja tunela nazvana Severni štit počela je pre dve nedelje.

Izrael je pozvao međunarodnu zajednicu da uvede nove sankcije protiv proiranskog šitskog Hezbolaha teško naoružane mini vojske sa arsenalom oko 150.000 raketa koje mogu da dosegnu svaki deo Izraela, preneo je AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.