Izraelci ubili dvojicu Palestinaca u izbegličkom kampu

Izvor: B92, 01.Dec.2022, 11:13

Izraelci ubili dvojicu Palestinaca u izbegličkom kampu

Palestinsko ministarstvo zdravlja identifikovalo je ubijene Palestince kao Naema Džamala Zubaidija (27) i Mohamada Aimana Sadija (26).

Dvojica palestinskih mladića ubijeni su u izbegličkom kampu u Dženinu. Izraelska vojska je saopštila da je Sadi bio istaknuti član grupe Islamski džihad, dok je Zubaidi učestvovao u napadima na izraelske trupe.

Islamski džihad je potvrdio da su dvojica ubijenih Palestinaca bili njegovi članovi, preneo je AP.

Vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je saopštila da su trupe izvršile raciju hapšenja i da su Palestinci otvorili vatru na izraelske vojnike, našta su oni odgovorili i ubili napadače.

U međuvremenu, Ujedinjene nacije su u Gazi saopštile da su otkrile tunel ispod jedne od škola, što se očigledno odnosi na podzemne tunele koje koriste militanti, uključujući islamsku militantnu grupu Hamas koja vlada tom teritorijom.

Hamasov sofisticirani sistem tunela pomogao mu je da vodi ratove protiv Izraela, podseća američka agencija.

Više od 130 Palestinaca ubijeno je ove godine na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zapadna obala: Izraelske snage ubile dva Palestinca, članove Islamskog džihada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2022

Izraelske snage ubile su danas dva palestinska ekstremista tokom racije na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštila je izraelska vojska i militantna grupa Islamski džihad...Palestinsko ministarstvo zdravlja identifikovalo je ubijene Palestince kao Naema Džamala Zubaidija (27) i Mohamada Aimana Sadija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.