Izrael u procesu izlečenja

Izvor: B92, 23.Mar.2015, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izrael u procesu izlečenja"

Izraelski predsednik Reuven Rivlin rekao je da zemlja mora da počne "proces izlečenja" posle žestoke izborne kampanje.

Rivlin se sastao s predstavnicima partija u parlamentu kako bi saslušao njihove preporuke pre nego što odluči kome će poveriti mandat za sastav nove koalicione vlade.

Agencija AP ocenjuje da će posle pobede na izborima, to sasvim sigurno biti Netanjahu, čija partija je osvojila najviše - 30 mandata.

U poslednjem pokušaju da podstakne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoje pristalice da izađu na izbore, Netanjahu je prošle sedmice upozorio da arapski građani glasaju "u gomilama" i godinama ugrožavaju vladavinu njegove desničarske partije.

Te izjave izazvale su optužbe za rasizam od strane izraelskih Arapa i Bele kuće koja ga je kritikovala zbog retorike podele.

Aludirajući na takvu predizbornu retoriku, Rivlin je predstavnicima Likuda rekao da će buduća vlada morati da služi "svim građanima Izraela, i Jevrejima i Arapima".

Prema komenantatorima, Likud ima podršku još pet partija, i zajedno raspolažu sa 67 od 120 poslanika u Knesetu.

Predsednik Rivlin ipak ne može da imenuje mandatara pre zvaničnog objavljivanja konačnih izbornih rezultata, što će biti u sredu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.